avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune materiale

Pentru o eroare materiala intr-un testament ne judecam din 2007. In loc de 85000 mp au fost trecuti doar 8500 mp. Notara nu a scris in litere nimic din cifrele din testament, nu a clarificat vointa reala a testatorului-- 8500 din 85000 mp-- si in 3 procese a sustinut ca este mostenire legala de 76500 mp si ca ii prejudiciem pe ceilalti mostenitori. Acum este pe rol un proces pentru stabilirea cu certitudine care a fost vointa reala a testatorului ,dar platim taxa judiciara de 125 milioane lei vechi ,adica 3% din valoarea terenului. Am cheltuit pana acum 180 milioane si isi foloseste relatiile ca sa pierdem ca isi pierde clientela.
Am depus plangere penala dar s-a dat o ordonanta de neincepere pe motiv ca neglijenta si superficialitatea nu au suport penal ,pe data de 31 august 2009.
De la camera notarilor PLOIESTI am plrimit raspuns ca instanta hotareste introducerea notarei in proces ,mai ales ca are ca dosarul pe rol la targoviste cere stabilirea vointei reale,care trebuia facuta de notar. Au sarit toti pe mine ,ca este tarziu, ca ma terorizeaza notara cu cheltuieli de judecata si ca cerea mea de introducere a notarei in proces trebuie retrasa. Avocatul ei abia a asteptat sa renunt,iar avocatul meu nu ma sprijina in privinta notarei pentru ca se cunosc bine. Doresc sa introduc actiune separata pentru daune materiale,. Este tarziu, este prescrisa,sau este termen 1 an de la ordonanta de neincepere a urmaririi penale?. Pot sa introduc actiunea si sa cer suspendatrea procesuluyi pana la solutionarea dosarului cu vointa reala a testatorului sa vad ce daune solicit? Pentru daune morale se plateste taxa judiciara?
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 12:15, 16 Mai 2010
daca avocatul dv. este prieten cu o persoana cu care va judecati, SCHIMBATI-L DE URGENTA !!!
termenul de prescriptie pt despagubiri (daune) este de trei ani.
da, se plateste taxa de timbru pt orice suma de bani ceruta in instanta, indiferent ce reprezinta acea suma (daune materiale, morale etc).
legat de taxele de timbru, aveti posibilitatea sa cereti reducerea lor, atat in conformitate cu OG 51/2008, cat, mai ales, cu jurisprudenta CEDO in aceasta materie.
suspendarea procesului, probabil ca nu o veti obtine, din cate imi dau seama din mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta notariala edyyy10 edyyy10 exista un testament autentic din 2005 dar notara nu a trecut numerele si in litere iar un teren de 85000 mp a fost trecut ca fiind de 8500mp. Mama mea nu are ... (vezi toată discuția)
Daca nu m-am constituit parte civila in procesul penal, ma pot indrepta pe calea civila? alecsiaflorin alecsiaflorin in 09/05/2012 a fost pronuntata sentinta intr un proces penal in care am fost parte vatamata.v as ruga sa mi spuneti daca pot intenta un proces civil in acest ... (vezi toată discuția)
Cerere de daune pe...penal.cum se desfasoara? hopeless1 hopeless1 buna ziua! revin cu o alta intrebare si doresc sa multumesc tuturor celor care se implica si celor care raspuns. am inteles ca se pot cere daune morale si ... (vezi toată discuția)