avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere de daune pe...penal.cum se desfasoara?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere de daune pe...penal.cum se desfasoara?

buna ziua!

revin cu o alta intrebare si doresc sa multumesc tuturor celor care se implica si celor care raspuns.
am inteles ca se pot cere daune morale si materiale si in penal ca sa nu se mai plateasca taxa de timbru la valoare. eu multe cunostinte pe tema asta nu am si as dori sa aflu deoarece daca se poate vreau sa-i dau in judecata pe cei cu care sunt prin tribunal de vreo 4 ani pentru daune materiale si morale daca este posibil. adica treaba ca sunt niste "procesomani"...ca din cauza lor in loc sa stau in casa mea pe care o ocupa ei stau cu chirie...ca mi-am pierdut timpul trin tribunal din cauza lor...cate cheltuieli de drumuri si acte tot din cauza lor...ca mi-au facut plagere la politie si m-au umilit pe acolo degeaba...stresul si timpul pierdut si...tot ce mi-o mai veni mie in minte. se poate sa fac asa ceva? exista legi care sa ma sustina? as dori sa le fac treaba asta deoarece chiar mi-am pierdut multe si din resursele materiale din cauza lor si sa nu mai zic de nervi si stres si atatea altele....
este posibil? si cum sa incep treaba asta? vand la baza ce legi? plus de asta as putea sa ma reprezint singura? sau cel putin la inceput. si ma mai gandesc ca daca va iesi ceva bine daca nu macar ii mai pun pe ei sa-si mai angajeze un avocat ca deja mi-a pus mie in cap vreo 2 la ultimul termen printre care si fostul avocat al d-ului Cioaca - ca sa vezi!!!

va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 18:38, 10 Martie 2010
Cred ca va referiti la constituirea de parte civila in cadrul procesuui penal , insa acest lucru se putea face pana la citirea actului de ssizare a instantei.( art. 14 si 15 din Codul de procedura penala) . Constituirea ca parte civila se poate face in cursul urmaririi penale, precum si in fata instantei de judecata , pana la citirea actului de sesizare.Toria si practica judiciara au statuat ca, dupa cest moment, constituirea ca parte civila poate avea loc numai daca inculpatul nu se poune si aceasta constituire sa nu pericliteze buna desafasurare a judecatii.
Intr-adevar, in cadrul procesului penal, actiunea civila este scutita de taxa de timbru. Aveti si posibilitatea intentarii actiunii civile la instanta civila , separat , in vederea obtinerii de daune materiale si morale.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
din capul locului va sugerez sa va prezentatid e la bun inceput cu avocat.. el va face in numele dvs cererea de constituire parte civila in procesul penal si va cere in numele dvs daune materiale.. constnad in pierderile materiale suferite de dvs inc ei 4 ani de cand suneti in prcese.. si daune morale ce tot avocatul le va cuantifica in bani in mod corect umrand ca instanta sa decida asupra lor
Contactati avocat care in raport de situatia concreta,probe,poata sa va consilieze,eventual sa va reprzeinte /apere interesele in instanta,sa redacteze cererea constituire ca partea civila in cauza penala
In final,numai instanta,suverana in solutionare, va aprecia si ca dispune hotarare
va multumesc frumos!
o sa vad ce voi putea face si ce voi rezolva.
va multumesc inca o data!
Spuneti ca aveti de-a face cu niste procesomani ce v-au plimbat 4 ani prin tribunale. Cheltuielile de judecata ocazionate cu aceste procese le puteati cere in cadrul respectivelor dosare, fara sa fi fost obligata sa platiti vreo taxa de timbru. In ceea ce priveste eventualele daune morale despre care ati facut vorbire, acestea pot fi solicitate fara a plati taxa de timbru doar intr-o cauza penala in care dvs sa aveti calitatea de parte vatamata/parte civila. Insa daca intr-adevar impotriva dvs s-a formulat o plangere penala in urma careia s-a dispus neinceperea urmaririi penale, puteti formula la randul dvs o plangere penala impotriva lor, pentru denunt calomnios in care puteti solicita daunele amintite, cu conditia de a dovedi vatamarea psihica pricinuita. Si nu in ultimul rand, daca sunteti chemata in judecata in mod repetat, abuziv, neintemeiat, puteti formula o plangere pentru abuz de drept. Aveti grija sa nu deveniti dvs o procesomana :D

Alte discuții în legătură

Plangere pentru denunt calomnios EUlavy EUlavy Pot sa fac plangere pentru denunt calomnios unei persoane care m-a hartuit 2 ani cu plangere impotriva NUP pentru abuz in serviciu? (vezi toată discuția)
Cerere de dare in judecata pentru calomnie proex proex Ma intereseaza in special ce trebuie sa contina aceasta cerere pentru a putea fi inaintata catre tribunal-judecatorie ; la ce articole si lege se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)