avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru denunt calomnios

Pot sa fac plangere pentru denunt calomnios unei persoane care m-a hartuit 2 ani cu plangere impotriva NUP pentru abuz in serviciu?
Cel mai recent răspuns: EUlavy , utilizator 21:45, 9 Mai 2011
Da!
Va constituiti parte civila cu daune morale si materiale.
sa fiu mai explicit: in 2009 o persoana mi-a facut plangere pt abuz in serviciu ; s-a dat NUP, a facut plangere impotriva NUP si dupa mai multe plimbari Judecatorie - Tribunal a reusit printr-o minune anularea rezolutiei NUP si inceperea urmaririi penale. Acum 2 luni am primit scoatere si vad ca nu a mai facut conte4statie. Unde mai punem ca acea persoana a declarat ca este proprietara acelui teren fara a fi nici macar mostenitoare......Cum ma sfatuiti sa procedez:penal sau civil?
259 cod .penal.
Va constituiti parte civila pentru daune materiale (le dovediti cu chitante,martori) si morale , pe care le estimati.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
avvalentina, utilizator
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Ce ma sfatuiti sa fac pentru a \\"pune la punct\\" o persoana care mi-a facut plangere penala pt. fals intelectual si abuz in serviciu, pt. ca i-am ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Colegul de birou mi-a facut plangere penala riana01 riana01 Buna ziua, Am nevoie de un ajutor in cazul meu.Colegul meu de birou mi-a facut plangere penala pentru abuz in serviciu, deoarece la solicitarea unui sef ... (vezi toată discuția)