avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neglijenta notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neglijenta notariala

exista un testament autentic din 2005 dar notara nu a trecut numerele si in litere iar un teren de 85000 mp a fost trecut ca fiind de 8500mp. Mama mea nu are scoala iar unchiul meu ,testatorul nu vedea bine si a semnat testamentul asa.
Un nepot de frate ne-a atacat testamentul in instanta cerand anularea acestuia pe motiv de lipsa a discernamantului.Notara a cerut adeverinta de la medic ,iar unchiul meu era in tratament de la medic neurolog.
Ne judecam de 3 ani ,nici martorii reclamantului nu au confirmat lipsa discernamantului ,medicul de familie a copiat retetele de la medicul neurolog dar la starea pacientului a insirat cai verzi,caci nu l-a vizitat niciodata.NU AFIRMA CA NU AVEA DISCERNAMANT,DAR ZICE DE AMETELI,VERTIJ...
Acest proces este scutit de taxa.
Eu am avut 3 procese de eroare materiala pe care le-am pierdut,cica asa a fost vointa testatorului ,sa lase mostenire legala si in cota de 9/10 din teren.
Acum incerc alt proces dar mi se pretinde taxa de succesiune 3% din masa succesorala.Dosarul a fost depus pe 7 iulie 2009. Cine incearca sa ma salveze de mafia care vrea anularea testamentului sau macar sa-si imparta 76500mp destul de aproape de oras?
multumesc pentru eventualele pareri.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 13:03, 28 Martie 2010
As fi vrut sa va dau dreptate dar nu pot...
Neglijenta apartine si familiei in sensul ca nu au citit sau nu au inteles exact cuprinsul testamentului ori macar nu au verificat daca inscrisul respecta dorinta testatorului.
Din cate ati relatat familia a avut la dispozitie cativa ani pentru constatarea erorii...
In aceste conditii partea de mostenire necuprinsa in testament va fi impartita de persoanele cu vocatie succsorala urmand regulile devolutiunii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare testament - interesant ! cami tei cami tei Am descoperit recent un testament autentic, prin care testatorul a lasat toate bunurile mobile si imobile nepotului sau de fiica, fara a stabili nici o ... (vezi toată discuția)
Anulare testament bcory bcory Exista posibilitatea de a deschide un nou proces avand drept scop anularea testamenului autentic in baza faptului ca testatorul nu avea discernamant (dovedit ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)