Exista posibilitatea de a deschide un nou proces avand drept scop anularea testamenului autentic in baza faptului ca testatorul nu avea discernamant (dovedit printr-un certificat medical) in conditiile in care s-a incheiat un lung proces de partaj succesoral (exista hotarare definitiva si irevocabila) in care s-a cerut iesirea din indiviziune si in care nu s-a pus problema anularii testamentului (exista in acest caz autoritate de lucru judecat?). Acest nou inscris a fost descoperit la o data ulterioara finalizarii procesului de partaj.
care e noul inscris? testamentul? , daca da, eu cred ca este vorba de o noua cauza...ce s-a judecat inainte, s-a facut fara a se cunoaste toate elementele de fapt. Dar cum s-a gasit acel testament? Doar el exista deja, in momentul deschiderii succesiunii legale, nu?!
N-am inteles nimic.
Daca s-a judecat un proces de partaj sucesoral aplicandu-se regulile mostenirii legale, fara ca benefciarul testamentului sa faca uz de el la ce ar servi anularea lui?
Succesiune
rodica stan
Buna ziua, rog nu raspuns competent: mostenitorii rezervatari ,
din clasa I de mostenitori (in cazul de fata copii) - trebuie sa plateasca pentru
anularea ... (vezi toată discuția)
Testament revocat
IonBrad
Buna ziua,
Unchiul meu care a decedat acum un an si jumatate si care nu a avut mostenitori rezervatari, a facut succesiv doua testamente, ultimul revocandul ... (vezi toată discuția)