Buna ziua tuturor, am si eu cateva nelamuriri, mama mea a decedat acum 11 ani ,suntem trei frati iar deoarece eram prea mici succesiunea nu a fost facuta.Acum doi ani tatal meu sa recasatorit .Intrebarea mea este acum ca vom face succesiunea iar la mijloc doar un apartament de 3 camere sotia actuala a tatalui meu inta si ea ca drept la succesiune? apartametu este casa parinteasca luata de parinti acum multi anii. Va multumesc
Actuala sotie a tatalui este straina de succesiune. Bunurile se impart intre mostenitorii de drept, respectiv tatal si copii. In cazul in care ar muri tatal atunci sotia lui ar avea drept la o parte din mostenirea ce i s-ar cuveni tatalui de pe urma mamei.
sotia tatalui dv. nu are nici un drept.
veti imparti mostenirea cu fratii si tatal dv.
cota din casa (sau o suma de bani echivalenta) care va reveni tatalui dv. va fi bun propriu al lui, nu bun comun, impreuna cu sotia.
daca dezbaterea succesiunii dupa mama dvs. se va dezbate, vocatie succesorala vor avea descendentii in concurs cu sotul suprsabvietuitor, respectiv tatal dvs.
sotia tatalui nu are deocamdata nici un drept la succesiune.
daca insa, ulterior tatal dvs. va deceda , sotia sa va avea dreptul la 1/4 din bunurile sale proprii . ( deci din partea din imobil ce i se va atribui in urma dezbaterii succesiunii dupa mama dvs. defuncta , sotia tatalui va culege in cazul in care dansul va deceda primul , 1/4 din aceasta cota din imobil .
binenteles si din celelalte bunuri ale dansului , daca acestea exista ) .