avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua tuturor, am si eu cateva nelamuriri, mama mea a decedat acum 11 ani ,suntem trei frati iar deoarece eram prea mici succesiunea nu a fost facuta.Acum doi ani tatal meu sa recasatorit .Intrebarea mea este acum ca vom face succesiunea iar la mijloc doar un apartament de 3 camere sotia actuala a tatalui meu inta si ea ca drept la succesiune? apartametu este casa parinteasca luata de parinti acum multi anii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:46, 17 Mai 2010
Actuala sotie a tatalui este straina de succesiune. Bunurile se impart intre mostenitorii de drept, respectiv tatal si copii. In cazul in care ar muri tatal atunci sotia lui ar avea drept la o parte din mostenirea ce i s-ar cuveni tatalui de pe urma mamei.
sotia tatalui dv. nu are nici un drept.
veti imparti mostenirea cu fratii si tatal dv.
cota din casa (sau o suma de bani echivalenta) care va reveni tatalui dv. va fi bun propriu al lui, nu bun comun, impreuna cu sotia.
Sotia actuala nu are nici un drept.
daca dezbaterea succesiunii dupa mama dvs. se va dezbate, vocatie succesorala vor avea descendentii in concurs cu sotul suprsabvietuitor, respectiv tatal dvs.
sotia tatalui nu are deocamdata nici un drept la succesiune.
daca insa, ulterior tatal dvs. va deceda , sotia sa va avea dreptul la 1/4 din bunurile sale proprii . ( deci din partea din imobil ce i se va atribui in urma dezbaterii succesiunii dupa mama dvs. defuncta , sotia tatalui va culege in cazul in care dansul va deceda primul , 1/4 din aceasta cota din imobil .
binenteles si din celelalte bunuri ale dansului , daca acestea exista ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire intre frati vitregi daniela1011 daniela1011 Am si eu o problema. Tatal meu are dintr-o casatorie anteriora un copil major( nu mai pastram legatura cu acesta). La divort au fost impartite bunurile comune, ... (vezi toată discuția)
Sotia supravietuitoare urgent ionela.zanoschi ionela.zanoschi buna Am si eu o speta foarte interesanta daca ma poate ajuta si pe mine in materie de succesiuni. Tatal meu a decedat in februarie. Era casatorit a doua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal meu este decedat si a fost casatorit la momentul decesului cu o alta sotie (eu provenind din ... (vezi toată discuția)