avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RECURS CONTRAVENTIONAL
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RECURS CONTRAVENTIONAL

Ar putea constitui motiv de nulitate(absoluta sau relativa), motiv casare sau motiv de modificare a hotararii judecatoresti? pentru urm. :
1)instanta nu a mentionat in cuprinsul hotararii notele de aparare la intampinare;
2)desi am spus ca agentul constatator a aplicat o sanctiune contraventionala prea severa pt. prima contraventie(nepurtarea centurii de sig.) si doar avertisment pentru a doua(lipsa extincorului, truse reflectoriz. etc.), eu invocand prevederile art.21 din OG2/2001, insa instanta nu a facut mentiune deloc despre asta;
3)intimata - IPJ Suceava - a adus in instanta "cazierul auto" in care sunt trecute fapte contrav. . Am aratat in notele de aparare ca nu exista reglementare legala pt. cazierul auto pt. a fi admisa ca proba, iar pe de alta parte orice prelucrare a IPJ Suceava a datelor personale(expunerea lor in fata instantei) trebuie sa se faca cu respectarea legii 677/2001.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 13:19, 16 Mai 2010
Pe scurt, orice lipsa de pronuntare a instantei asupra oricarei cereri esentiale pentru parti ca de altfel orice motiv de nelegalitate sau de eroare de fapt avind ca urmare pronuntarea unei hotarari gresite, pot constitui motive de recurs contraventional.
corecta observatia colegului, cu doar o specificatie;
lipsa pronuntarii instantei trebuie sa vizeze o solicitare formulata pe fondul cauzei - o cerere esentiala, cum arata "zaharia65_2".
cu alte cuvinte, instanta nu este obligata sa mentioneze si sa analizeze absolut toate frazele, propozitiile si mentiunile facute de parti in timpul procesului.
de aceea, inclin sa cred ca raspunsul la primele doua puncte din intrebarea dv. este negativ.
cu privire la cazierul auto, nu exista asa ceva.
Insa in raspunsul dat la inampinare, cat si in cererea de hemare in judecata am aratat ca agentul constatator nu a facut o individualizare corecta a faptelor contraventionale: pentru prima fapta contreav. (nepurtarea centurii s-au aplicat 3 pct amenda si 2 pct penalizare), iar pentru fapta mai grav sanctionata de codul rutier s-a aplicat doar avertisment. Ar constitui motiv de casare modificare sau nulitate lipsa pronuntarii asupra acestui argument? Practic instanta se margineste doar la intampinare si cayierul auto, cum chiar aceasta spune:Instanta, in raport de intampinare si si cazierul depus constata plangerea contraventionala nefondata.
Motivele invocate de dvs. nu sunt motive de nulitate a procesului verbal contraventional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pork pork Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)