avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre vederea în proprietatea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre vederea în proprietatea vecinului

Art. 612. Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietatii îngradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina.

Am o problema cu vecinul, mi-am construit o casa la 0,8m fata de limita de proprietate, pe fatada respectiva am 6 deschideri, 3 deschideri de 0,5x0,6m geamuri de baie cu geam mat si 3 deschideri de 0,4x1,4m zidite cu caramida de sticla mata (casa scarii), vecinul ma tot ameninta ca ma da in judecata, el zice ca alea trebuie zidite.
Din cat ma pricep si eu si inteleg sa citesc un articol, articolul 612 se refera la geamurile si deschiderile cu vedere ceea ce nu este in cazul meu sau gresesc oare?
Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:55, 30 Martie 2007
eu zic ca ai dreptate....geamuri cu vedere......daca ce spui asa este...nu ai vedere.....
daca geamurile se deschid sunt cu vedere:D
Da, n-are decat sa te dea in judecata ca nu gaseste judecatori asa prosti incat sa-i dea dreptate:D
S-au ma insel?#-o
~ Conținut șters la cerere ~
pai pe asta ma bazam si eu;)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Limita legala a unei ferestre catre proprietatea invecinata moni_p6 moni_p6 Va rog, as dori sa stiu, care este limita legala a unei case cu fereastra catre spatiul invecinat? Vecinul meu si a construit o casa f aproape de limita ... (vezi toată discuția)
Geamuri mate sotir sotir distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei???? (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pentru constructia unui geam LeoB LeoB Buna ziua. Locuiesc intr-o casa nationalizata in care mai locuiesc 2 persoane. Peretii interiori ai bucatii noastre de casa ,sunt si peretii celor 2 vecini , ... (vezi toată discuția)