avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

In urma decesului bunicii a ramas un apartament .Mostenitor direct este fiul adica tatal nostru,noi fiind doua surori iar mama este decedata.Vreau sa stiu daca noi avem vreun drept de mostenire .Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:25, 17 Mai 2010
in momentul de fata singurul mostenitor este tatal dvs daca nu exista si un bunic.
singurul mostenitor este tatal dv. alaturi de sotul supravietuitor(bunicul). in calitate de nepoate mosteniti numai in cazul in care sint decedati sotul supravietuitor si mostenitorii directi.
Dvs. o sa-l mosteniti pe tatal dvs. dupa ce va deceda.

Aveti in schimb drept la mostenirea mamei dvs. defuncte, daca nu ati dezbatut succesiunea, si daca avea vreun bun pe numele ei cand a decedat ( chiar si jumatatea ei din bunurile comune achizitionate in timpul casniciei).
~ Conținut șters la cerere ~
Noi nepotii ne-am ocupat cu inmormantarea bunicii ,tatal nici nu a fost la inmormantare si acum vrea sa vanda apartamentul.Mentionez ca bunicul este decedat de mult timp.Din vanzarea apartamentului noi nu avem chiar nici o cota parte??
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
ctlnalexa, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)