avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare contract agent de asigurari
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare contract agent de asigurari

cand tb suspendat acest ctr de agent asig? inainte de intrarea in Cic sau odata cu prenatalul? daca inainte de cic exista un termen limita? in per celor 126 se mai ot incheia asig pana la cic?
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
ContSters77243, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:19, 16 Mai 2010
1. La data cand intrati in CCC pana la 2 ani nu trebuie sa mai aveti venituri profesionale supuse impozitarii; in caz contrar vi se suspenda indemnizatia pentru CCC.
2. Asadar veti suspenda contractul de agent de asigurari inainte de CCC. Sa nu uitati sa inregistrati aceasta suspendare si la Fisc.
Multumesc mult de indrumare dl Tuor..si la Fisc tb sa duc eu acea dec de suspendare sau ar tb sa se ocupe soc de asig in mom cand le fac eu cererea pt suspendare ctr?
1. Daca vi se retinea impozitul la sursa in totalitate (16%) nu mai e nevoie de a merge la Fisc. In acest caz societatea de asigurari va completa o adeverinta tip cu veniturile nete ale dvs. pe cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. Daca se retinea un impozit de 10% trebuia ca dvs. sa platiti restul la Fisc si acesta va da adeverinta cu veniturile nete.
3. Cel mai bine este sa va ocupati dvs. de toate acestea pentru ca sunteti cea mai interesata.
eu am venituri realizate in 2009 cand se retinea 10% si pe anul in curs din febr 2010 am inteles ca se retine integral 16%...deci cine imi compl adev pe ultimele 12 luni...am decl 200 depusa la AFP in baza fisei fiscale pe 2009?
Asta o sa va spuna si la Agentia de Prestatii Sociale (sau Primarie) unde depuneti dosarul pentru CCC pana la 2 ani. Este si in functie de data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar ingrijire copil ciresica82 ciresica82 Buna ziua, pt veniturile suplimentare=asigaurari mi s-a completat un alt model de adev de venit( modelul standard al soc de asig) cu mentiunea ca adev ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar indemnizatie pentru ccc Clara80 Clara80 Buna dimineata! Sunt angajata part-time, am terminat concediul postnatal si ieri am fost sa depun actele pentru indemnizatie. Am dus adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc ciresica82 ciresica82 - pentru veniturile obtinute inafara functiei de baza(unde se obtin venituri din salarii) este adevarat ca adev de venit tb sa poarte viza celor de la ITM la ... (vezi toată discuția)