Sunt angajata part-time, am terminat concediul postnatal si ieri am fost sa depun actele pentru indemnizatie. Am dus adeverinta cu veniturile inregistrate la firma la care sunt angajata. In acelasi timp, in anul 2011, am fost agent de asigurari. Veniturile obtinute din asig. au fost foarte mici si nu imi pot creste valoarea indemnizatiei.
Intrebarea este: era obligatoriu sa atasez la dosarul de indemnizatie si adev cu veniturile obtinute din asigurari, atata timp cat nu ma ajuta sa beneficiez de o suma mai mare de cei 600 lei? Am inchis contractul de colaborare in ianuarie, cand inca eram in concediu postnatal. La finante mi-au zis ca inca nu pot vedea veniturile obtinute pe 2011. Mentionez ca in contractul de colaborare in asigurari am optat pentru retinerea la sursa a celor 16% din venituri.
Legea nu prevede obligatia de a declara toate veniturile impozabile obtinute in perioada de referinta care intereseaza,respectiv cele 12 luni,ci numai sa faceti dovada ca ati realizat acele venituri,ceea ce ati si facut ,prin adeverinta de la locul de munca,pe care ati prezentat-o.De regula viitorii beneficiari de indemnizatie de crestere copil fac dovada pt. toate categoriile de venit obtinute, doar daca in acest mod creste valoarea indemnizatiei,care oricum este plafonata...
1. Nu este obligatoriu sa declarati toate veniturile realizate in perioada de referinta luata n calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC, insa este necesar sa depuneti toate adeverintele care atesta realizarea de venituri ... existenta posibilitatii cresterii cuantumului indemnizatiei respective depinde de valoarea totala a veniturilor nete realizate in perioada de referinta.
2. Puteti lua adeverinta de la beneficiarul contractului de colaborare privind veniturile realizate ...