avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare indemnizatie crestere copil

Buna seara,
acum 3 zile am primit prin posta o sesizare cum ca apar la finante cu venituri in valoare de 7000 de ron realizate in perioada in care beneficiam de indemnizatie crestere copil.M -am prezentat la AJPS GALATI si mi-au spus ca sunt realizate din asigurari si ca trebuie sa prezint la ei o copie a contractului de reziliere si o adeverinta in care sa se prezinte defalcat pe fiecare luna a anului 2011 ce venituri s-au realizat din acele asigurari.Eu contract cu respectiva frma de asigurari am avut dar rezilierea s-a realizat incepand cu data de 1.09.2011 eu urmand sa beneficiez de indemnizatie din 19.09.2011. PROBLEMA este ca nu am copie a ctr de reziliere deoarece de reziliere s-a ocupat coordonatoarea mea iar firma de asig refuza sa-mi trimita o copie deoarece le au arhivate si e f greu de ajuns si cautat. Cat despre adeverinta am formulat o cerere prin care cer acest tip de adev cu venituri defalcate dar nici aceea nu apare.Ei insista ca ei nu pot elibera adev si nu-mi pot da copie a ctr de rezilere.Atat timp cat in baza lor de date figurez cu inchiderea ctr cu data de 1.09.2011 nu ar fi corect sa-mi elib o adev in care sa specifice acest lucru si ca in consecinta nu am aputut realiza astfel de venituri ?Cum sa procedez sa obtin aceste 2 lucruri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 24 Octombrie 2012
Nu exista contract de reziliere , ci acord in baza caruia s-a facut rezilierea acelui contract .. societatea respectiva va poate elibera o adeverinta din care sa reiasa data rezilierii contractului de colaborare , precum si ce venituri ati realizat in perioada in care ati avut incheiat acel contract.

In caz contrar, singura posibilitate este actionarea in judecata - judecatoria de la sediul societatii cu care ati avut incheiat acel contract - . Obiectul este obligatia de a face - obligarea la eliberarea acelui document necesar dvs la AJPIS.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns.Astazi am reusit sa obtin intradevar acel acord dupa multe insistente mai ramane sa astept si adeverinta.Este pacat ca trebuie sa rezolvam aceste probleme cu zeci de telefoane , cu amenintari si cu un ton mult mai ridicat.Dar vad ca asa lucrurile se rezolva mai repede.
Uneori se pot rezolva si asa problemele daca exista intelegere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar ingrijire copil ciresica82 ciresica82 Buna ziua, pt veniturile suplimentare=asigaurari mi s-a completat un alt model de adev de venit( modelul standard al soc de asig) cu mentiunea ca adev ... (vezi toată discuția)
Venit realizat in concediu crestere copil 2 ani adry2276 adry2276 In oct.2009 am nascut.am anuntat telefonic banca la care eram angajata ca am nascut si am intrat in concediu lauzie si firma generali la care baca ne-a pus sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dumilor dumilor Buna ziua. Ma intereseaza daca, pentru obtinerea indemnizatiei crestere copil, se ia in considerare si conventia civila? Multumesc frumos. (vezi toată discuția)