lucrez de 3ani si un pic la o firma si acum vreau sami depun dosarul ptr depunere de somaj.seful meu a zis da nici o problema daca se poate da.dar intre timp mia modif pe cartea de munca actul aditional cu micsorarea salariului de la 720 lei la 360 lei ,iar acuma lucrez cu jumatate de norma adica 4 ore din 8 cat era.ce e de facut acuma.am fost nevoita sa accept pre a nu-mi pierde munk.ce tre sa fac in cazul asta.mai iau somaj/cei de la somaj mia zis ca am dreptul.ce acte de la sef trebuie.
va rog ajutati-ma
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti lucrate (si cotizate la somaj) 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Daca in cele 24 de luni aveti si luni in care ati lucrat cu 4 ore pe zi atunci doua luni din acestea fac cat o luna normala.
3. Nu ati precizat de cand lucrati cu 4 ore pe zi. Daca ultimele 24 de luni sunt toate cu 4 ore pe zi, atunci se vor lua toate in calcul pentru ca ele corespund cu 12 luni normale (de 8 ore pe zi).
4. Actele necesare pentru somaj sunt:
- Dosar cu sina;
- Copie carte identitate
- Copie certificat de casatorie
- Copie certificat de nastere
- Copie acte studii/calificare
- Carnetul de munca, original si copie
- Adeverinta medicala (de la medicul de familie)
- Certificat fiscal (de la Adm. fiscala)
- Adeverinta salariu pe 12 luni (formularul tip de la Agentia de Somaj)
5. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj de la data concedierii trebuie sa depuneti actele in termen de 30 de zile calendaristice. Daca le depuneti mai tarziu (dar nu mai tarziu de 12 luni) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii.
Somaj
iona bostan
Din 16.09.2012 pana in 02.03.2015 am fost angajata la o firma cu contract de 4_ore. Mi s- a încheiat contractul de munca in baza art.65,al.1,începând cu ... (vezi toată discuția)