avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere cu pact comisoriu de grad 4
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere cu pact comisoriu de grad 4

In contractele de inchiriere pe care institutia unde lucrez le care cu diverse persoane fizice sau juridice este cuprins si un pact comisoriu de gradul 4 ce prevede rezilierea contractului in cazul neachitarii chiriei trei luni consecutiv.
Intrebarea mea este daca actiunea in justitie pentru constatarea rezilierii si evacuarea chiriasului poate fi facuta si dupa ce chiriasul si-a platit de buna voie chiria restanta si penalitatile (fara vreo somatie sau notificare) sau doar daca chiriasul este la momentul introducerii actiunii debitor?
Cel mai recent răspuns: maiana , utilizator 08:33, 18 Mai 2010
In conditiile in care nu ati introdus actiunea la expirarea celor 3 luni iar la data depunerii actiuniichiriasul nu este debitor, nu cred ca va fi admisa actiunea.
Multumesc pentru raspuns, dar as dori daca cineva poate sa imi spuna ceva sigur, eventual argumentat cu text de lege, doctrina sau practica judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)