avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie martor pt declaratie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie martor pt declaratie la politie

Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu o problema. Aproximativ acum doua luni s-a intamplat un incident la care am fost martora,a fost prins un individ conducand in stare de ebrietate fara permis auto.Nu am vrut sa dau declaratie,insa politistul mi-a zis "hai ca nu se intampla nimic,doar iti iau numele si gata"...bun,i-am zis numele si apoi m-a sunat sa merg sa dau declaratie in legatura cu ce am vazut.Am mers,am dat declaratie....am intrebat daca o sa ma mai cheme,si au zis ca NU ! Acum ,vineri au venit la usa si mi-au dat o citatie cum ca in data de 17.05 sa merg la politie sa dau din nou declaratie .. Nu asta e problema,ci eu nu vreau sa-mi fac dusmani,eu nu am nimic cu individul respectiv,dar ce se va intampla mai departe ? Ma va chema in instanta ca martor? Am dreptul sa refuz ? In cazut in care ma cheama in instanta,am dreptul sa nu semnez citatia? Si daca am dreptul sa refuz,se vor lua masuri impotriva mea? Adica primesc amenda sau ceva ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:20, 17 Mai 2010
Din pacate va trebui sa mergeti sa dati declaratie. Atat la politie cat si la instanta daca se va trimite dosarul.
Daca nu mergeti veti fi adusa cu mandat, iar in caz de refuz puteti primi si amenda.
Atentie, ca sunteti obligat sa mergeti sa depuneti ca martor.
Pot sa emita si mandat de aducere, si vine politia sa va ia de acasa, cu circ.
Da, vi se poate da o amenda judiciara, care apare in cazier.

Daca mergeti maine si spuneti ca nu va amintiti nimic, nu va va mai chema si in instanta. Dar deja ati dat o declaratie... cred ca ati intrat in joc fara sa va dati seama.
Asta e situatia.
Pai si cand am dat prima declaratie,a fost dictata de ei.Deci maine o sa dau declaratie si am sa zic ca nu imi mai amintesc exact ce sa intamplat ,cu speranta ca nu ma vor chema in instanta.
Ar mai fi o problema,oare "acuzatul" imi stie datele in momentul de fata,ma poate gasi? In momentul in care sunt chemata in instanta,imi va sti datele,nu?
Exista posibilitatea ca vinovatul sa nu-mi afle datele,sa mi le pastrez sub anonimat chiar si in instanta?
Daca ati primit citatie va revine obligatia sa dati curs
Nu este de preferat sa refuzati sau sa ignorati citatia ,pentru a nu determina organele la dispunerea de masuri suplimentare-legal prevazute pentru audierea dvs
Este greu acceptabila scuza invocata de neaducere aminte a evenimentului petrecut numai cu 2 luni in urma
daca se ajunge cu dosarul in instanta atunci sigur in rechizitoriu va sunt trecute numele prenumele si adresa.
problema nu cred ca e asa de grava ca dvs nu faceti altceva decat sa spuneti ce ati vazut .
individul care s-a urcat la volan desi era constient ca nu detine permis de conducere si-a asumat un risc ,sa si-l asume si pe mai departe.
ce vina aveti ca va aflati de fata ?
problema e ca trebuie sa dati declaratie

Alte discuții în legătură

Citatie ContSters84319 ContSters84319 buna dimineata. am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc. in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)
Citatie raduta raduta buna ziua lucrez la o firma de paza si in urma cu aprox un an am prins un hot mai precis pe colegul lui pentru ca erau doi cel care a furat a reusit sa scape ... (vezi toată discuția)
Martor intr-un dosar penal relevant relevant Buna ziua. Sunt martor intr-un dosar penal, am fost la politie am dat declaratie , acuma sunt plecat de cateva luni in Spania. Am sunat acasa si mi-au zis ... (vezi toată discuția)