avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie martor pt declaratie la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie martor pt declaratie la politie

Buna ziua.As dori un sfat in legatura cu o problema. Aproximativ acum doua luni s-a intamplat un incident la care am fost martora,a fost prins un individ conducand in stare de ebrietate fara permis auto.Nu am vrut sa dau declaratie,insa politistul mi-a zis "hai ca nu se intampla nimic,doar iti iau numele si gata"...bun,i-am zis numele si apoi m-a sunat sa merg sa dau declaratie in legatura cu ce am vazut.Am mers,am dat declaratie....am intrebat daca o sa ma mai cheme,si au zis ca NU ! Acum ,vineri au venit la usa si mi-au dat o citatie cum ca in data de 17.05 sa merg la politie sa dau din nou declaratie .. Nu asta e problema,ci eu nu vreau sa-mi fac dusmani,eu nu am nimic cu individul respectiv,dar ce se va intampla mai departe ? Ma va chema in instanta ca martor? Am dreptul sa refuz ? In cazut in care ma cheama in instanta,am dreptul sa nu semnez citatia? Si daca am dreptul sa refuz,se vor lua masuri impotriva mea? Adica primesc amenda sau ceva ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:20, 17 Mai 2010
@Ad3

Puteti sa declarati ca nu mai tineti minte nimic.
Nu sunteti obligat sa va aduceti aminte toate lucrurile care se intampla pe strada.

Daca invinuitul vine si va ameninta sau va face ceva, mergeti imediat si faceti plangere la politie.
Exista si posibilitatea ascunderii identitatii, dar nu in speta de fata, in cazuri mai grave, cu pericol social mai mare ( de ex. crima organizata).
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si pt ca mi-ati raspuns atat de repede.
@ Adutescu multumesc pt sfat,am sa declar partial ce imi amintesc !
O seara placuta tuturor
Ad3 a scris:

am sa declar partial ce imi amintesc !

Este de preferat,pentru lamurirea aspectelor si aflarea adevarului sa comunicati toate aspectele de care aveti cunostiinta,urmand ca organele responsabile sa aprecieze si sa consemneze pe cele relevante ,importante in evolutia cercetarii si solutionarea cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ContSters84319 ContSters84319 buna dimineata. am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc. in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)
Citatie raduta raduta buna ziua lucrez la o firma de paza si in urma cu aprox un an am prins un hot mai precis pe colegul lui pentru ca erau doi cel care a furat a reusit sa scape ... (vezi toată discuția)
Martor intr-un dosar penal relevant relevant Buna ziua. Sunt martor intr-un dosar penal, am fost la politie am dat declaratie , acuma sunt plecat de cateva luni in Spania. Am sunat acasa si mi-au zis ... (vezi toată discuția)