avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor intr-un dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor intr-un dosar penal

Buna ziua. Sunt martor intr-un dosar penal, am fost la politie am dat declaratie , acuma sunt plecat de cateva luni in Spania. Am sunat acasa si mi-au zis parintii ca am fost cautat sa ma prezint la proces . Acum eu nu am cum sa ajung acasa ptr ca mi-as pierde locul de munca de aici si nu vreau sa risc asta doar ptr ca sunt martor la acest proces.Ce mi se poate intampla daca nu ma prezit ? ptr ca eu nu prea mai am degand sa vin in Romania. Multumesc anticipat ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: mytmarcela , utilizator 09:55, 19 Noiembrie 2009
Daca parintii dvs. au spus ca dvs. sunteti in strainatate nu prea aveti de ce va teme dar... musai parintii dvs. sa faca asta cunoscut organelor de ancheta si sa urmareasca fiecare citatie pe care o primiti.
daca sinteti plecat din tara puteti da o declaratie in fata ambasadorului/consului tarii noastre in locul in care va aflati. trebuie sa stiti nr. dosarului in care ati dat declaratii initial.
pai si daca eu numai imi aduc amite mai nimic , ca dosarul e din 2005? ce declaratie sa dau la consul?
Nu trebuie sa dati declaratie la consul....dar parintii dvs ar trebui sa mentioneze cand primesc citatia si sa ceara agentului procedural sa mentioneze pe dovada comunicarii citarii faptul ca sunteti plecat din tara.
Daca sunteti un martor important se va dispune de catre instanta de judecata ca sa fiti adus cu mandat, iar cand vor veni orgalele de politie pentru executarea mandatului, parintii vor declara ca sunteti plecat din tara si ca nu va intoarceti prea curand pentru ca riscati sa pierdeti locul de munca.
mergeti in fata unui notar si declarati ca nu va mai amintiti cu exactitate cum s-a intamplat, deoarece au trecut 4 ani.

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Un vecin m-a reclamat pentru tulburarea linistii si ordinii publice si am fost citat la politie aleeee aleeee Buna ziua,am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la politie sa dau o declaratie cred, intr-un caz de contraventie,mai exact un vecin ma reclamat ca am ... (vezi toată discuția)
Am fost pusă martor într-un proces de divorț fără să fiu informată înainte și nu am vrut să mă prezint. ce se poate întâmpla? CellaBalaban CellaBalaban Am fost pusă de fratele meu ca martor intr un proces de divorț fara sa fiu informata si am primit citație ptr a ma prezenta in instanța eu nu am vrut si am ... (vezi toată discuția)