Buna ziua. Sunt martor intr-un dosar penal, am fost la politie am dat declaratie , acuma sunt plecat de cateva luni in Spania. Am sunat acasa si mi-au zis parintii ca am fost cautat sa ma prezint la proces . Acum eu nu am cum sa ajung acasa ptr ca mi-as pierde locul de munca de aici si nu vreau sa risc asta doar ptr ca sunt martor la acest proces.Ce mi se poate intampla daca nu ma prezit ? ptr ca eu nu prea mai am degand sa vin in Romania. Multumesc anticipat ptr raspuns
Depinde ...daca ati fi martorul- cheie in acest proces ? exista si asistenta juridica internationala in materie penala si institutia comisiei rogatorii , prin intermediul careia se ofera posibilitatea ascultarii unui martor atunci cand acesta este in alta tara .
Avand in vedere implicarea initiala,in vederea evitarii unor situatii posibil neplacute la o eventuala revenire in tara,este de preferat sa va clarificati situatia in respectiva cauza in care,daca instanta va tot citeaza exista posibilitatea ca aceasta sa aprecieze utila si necesara audierea dvs.Neprezentarea ,poate fi interpretata ca si sustragere,sau sfidare a instantei ,cu consecintele ce decurg