avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un vecin m-a reclamat pentru tulburarea linistii si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un vecin m-a reclamat pentru tulburarea linistii si ordinii publice si am fost citat la politie

Buna ziua,am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la politie sa dau o declaratie cred, intr-un caz de contraventie,mai exact un vecin ma reclamat ca am tulburat linistea si ordinea publica(politia a venit atunci la fata locului si a constatat ca se daduse cu spray paralizant),din ce am auzit de la el ca se lauda,politistii spuneau de o amenda de 500 de ron si de legea 61/91.Citatia care a venit nu am luato pe"motiv"ca nu eram acasa si posta a trimiso inapoi la ei la Iasi,mentionez ca locuiesc in Suceava.Ce se poate intampla daca nu ma prezint?mai vin citatii?

ce e de facut?:D,martori nu am,el nu ma vazut dar banuiesc ca a declarat doar ca sa imi faca rau
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 22 Decembrie 2011
Puteti fi sanctionat contraventional conform legii 61/1991, art. 2 pct. 33 pentru neprezentare.
ea a venit sub forma de plic,eu nu eram acasa deci nu avea cum sa semneze altcineva in locul meu
Ati putea merge la Sectia de Politie de care apartineti din Suceava si sa vorbiti acolo sa le explicati situatia ... acestia pot lua legatura cu colegii lor care au emis acea citatie si va pot lua o declaratie , in acest sens, pe care o pot trimite la Iasi ...este vorba despre institutia comisiei rogatorii.
eu locuiesc in iasi dar vreau sa ma feresc de amenda,daca niste nebuni ma banuies sau un nebun declara ceva eu o sa fiu sanctionat ?e posibil sa ma i-a cu mandat de acasa daca tot nu ma gaseste postasul acaasa?si chiar daca ar veni sa ma i-a eu oricum nu sunt.E posibil sa uite de declaratia aia?nu e penala.
Citez : ... ca nu eram acasa si posta a trimiso inapoi la ei la Iasi,mentionez ca locuiesc in Suceava .....

:-/

p.s.
sper ca nu faceti ”misto” de noi , prin postarea de mesaje contradictorii ...:-/

Alte discuții în legătură

Despre citatii alexlex alexlex Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala - legea nr. 61/1991 ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua am fost sanctionat ca nu m-am prezentat la o citatie a politiei intr-un oras la 90 km de unde locuiesc (citatia a fost facuta pt discutii ... (vezi toată discuția)