avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre Citatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre Citatii

Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite cineva a dat o declaratie si am inteles ca se pune problema de o amenda de 5 milioane,asa au declarat politistii.Eu am primit un plic de la politia iasi,mentionez ca locuiesc in suceava,i-am spus postasului sa il trmita inapoi nefiind acasa sa il i-au.Nu cred ca politistii ma vor crede pe cuvant ca l-am folosit in autoaparare.Intrebarea este cum sa procedez?daca imi mai trimite odata plicul si tot nu sunt acasa ce se intampla?se vor da batuti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 28 Decembrie 2011
In primul rand, nu am inteles povestea cu postasul si in al doilea rand nu inteleg legatura dintre Iasi si Suceava...trecand insa peste aceste aspecte, daca s-a formulat o reclamatie sau o plangere impotriva d-voastra, aceasta urmeaza a fi solutionata cu siguranta intr-un fel sau altul, fie ca sunteti acasa, fie ca nu sunteti. Este bine sa stiti pe viitor ca sprayul paralizant nu se foloseste in spatii inchise (cu atat mai mult cu cat ati pricinuit vatamari si altor persoane decat eventualul agresor), iar daca l-ati folosit pentru autoaparare urmeaza sa dovediti acest aspect cu orice mijloc de proba!
Posibil sa fi fost sanctionat contraventional conform legii 61/1991, art. 2 pct. 4.
Sanctiunea pentru aceasta contraventie ( aruncarea asupra unei persoane, constructii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substante inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdaresc, daca nu s-au produs vatamari ale integritatii corporale sau sanatatii, ori pagube materiale ) , este amenda de la 100 la 500 lei.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
TDorina, utilizator
Ce elemente au determinat actiunea dvs atat de vehementa de autoaparare,a fost atat de agresiva si violenta persoana in cauza incat ,alte variante de aplanare eveniment nu se putea realiza decat cu substanta mentionata?
Daca nu va aflati in posesia substantei ce alta metoda ati fi utilizat pentru a contracara actele partii adverse?
Utilizarea de astfel de substante se poate realiza numai in anumite conditii si poate cauza prejudicii de sanatate apreciabile mai ales la persoanele tinere,in etate sau cele suferind de anumite afectiuni
multumesc pentru raspunsuri.am reactionat asa intrucat imi luam o mama de bataie,nu ma refer la o palma doua.Bataia doare:D
dar daca eu nu intru in posesia procesului verba in termenul de 30 de zile,se anuleaza acesta?daca ma cheama la politie si nu vin,nu sunt gasit acasa?imi voi lua amenda oricum?

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Sprei ``paralizant`` cu piper... kuykpopyk kuykpopyk spreiul cu piper,asa zis paralizant il pot purta cu mine peste tot?? de ex. pot sal pot in buzunar pentru autoaparare?? cand il pot folosi pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Un vecin m-a reclamat pentru tulburarea linistii si ordinii publice si am fost citat la politie aleeee aleeee Buna ziua,am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la politie sa dau o declaratie cred, intr-un caz de contraventie,mai exact un vecin ma reclamat ca am ... (vezi toată discuția)