avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre Citatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre Citatii

Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite cineva a dat o declaratie si am inteles ca se pune problema de o amenda de 5 milioane,asa au declarat politistii.Eu am primit un plic de la politia iasi,mentionez ca locuiesc in suceava,i-am spus postasului sa il trmita inapoi nefiind acasa sa il i-au.Nu cred ca politistii ma vor crede pe cuvant ca l-am folosit in autoaparare.Intrebarea este cum sa procedez?daca imi mai trimite odata plicul si tot nu sunt acasa ce se intampla?se vor da batuti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 28 Decembrie 2011
Da, exista probleme serioase sub acest aspect al legitimei aparari.
Din moment ce nu sunt martori exista ceva probleme.Pe de alta parte, nu se stie nici daca exista probe ca el a dat cu spray...( fac abstractie de ceea ce zice userul pe forum...)
Cu toate acestea, chiar si pe plangerea contraventionala se poate audia partea vatamata in calitate de martor.
Daca martorul nu se va prezenta e posibil sa aiba noroc.
Depinde foarte mult cum se va apara si cum va aprecia instanta apararea lui.
Are mai multe aparari posibile dar daca alege una nu se mai poate schimba ulterior intrucat isi va pierde credibilitatea in fata instantei...
Sub acest aspect nu este ca in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Sprei ``paralizant`` cu piper... kuykpopyk kuykpopyk spreiul cu piper,asa zis paralizant il pot purta cu mine peste tot?? de ex. pot sal pot in buzunar pentru autoaparare?? cand il pot folosi pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Un vecin m-a reclamat pentru tulburarea linistii si ordinii publice si am fost citat la politie aleeee aleeee Buna ziua,am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la politie sa dau o declaratie cred, intr-un caz de contraventie,mai exact un vecin ma reclamat ca am ... (vezi toată discuția)