avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre Citatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre Citatii

Buna ziua,acum o luna m-am autoaparat folosind un spray paralizant,mirosul deranjant din scara blocului a alertat vecinii ce au chemat politia.Din auzite cineva a dat o declaratie si am inteles ca se pune problema de o amenda de 5 milioane,asa au declarat politistii.Eu am primit un plic de la politia iasi,mentionez ca locuiesc in suceava,i-am spus postasului sa il trmita inapoi nefiind acasa sa il i-au.Nu cred ca politistii ma vor crede pe cuvant ca l-am folosit in autoaparare.Intrebarea este cum sa procedez?daca imi mai trimite odata plicul si tot nu sunt acasa ce se intampla?se vor da batuti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 28 Decembrie 2011
Daca contraventia a fost savarsita si constatata pe raza municipiului Iasi , acea politie este competenta teritorial si material sa constate si sa incheie procesul verbal , care trebuie contestat in termen de 15 zile de la semnare/primire la domiciliu la Judecatoria Iasi , indiferent de faptul ca dvs ati locui sau v-ati gasi vremelnic pe raza altui oras sau municipiu , probabil Suceava.
Daca postasul nu v-a gasit la domiciliu sau a facut aceasta mentiune , el trebuia sa faca mentiunea afisarii acelui act , probabil procesul verbal de contraventie la care va referiti.

Cu privire la ultimul raspuns dat , nu stiu cum poate fi apreciata "poanta".
Macar , daca gluma ar fi buna !
multumesc pentru raspuns,cat este contraventie se pune problema de amenda penala?nu cunosc regimul lor si de asta intreb
Daca este vorba despre o contraventie , se aplica o amenda contraventionala si nu se inscrie in cazierul dvs.judiciar.
Probabil aceasta va intereseaza.
Amenzile penale se aplica ca urmare a savarsirii unei/unor fapte penale.
Dvs , ar fi trebuit sa va informati ce va retine in sarcina politia ieseana , la prima vedere pare a fi vorba despre o contraventie
alexlex a scris:

multumesc pentru raspuns,cat este contraventie se pune problema de amenda penala?nu cunosc regimul lor si de asta intreb


Ca sa anulati amenda trebuie sa o contestati in termen de 15 zile de la comunicare si inteleg ca deja s-a comunicat.
Nu se poate transforma in amenda penala.



eu sunt totusi curios in privinta asta, domnul respectiv a spus ca s-a autoaparat folosind jet de spray cu piper/paralizant..s-a aparat de un eventual atac pe care l-a prevazut.
Eu aici nu inteleg o chestie, cu autoapararea: Trebuie ca intai sa te lasi atacat, sa primesti un pumn , doi, pumn sau pumni din cauza carora iti poti incheia socoteala cu viata..deci, vad ca necesar folosirea spray-ului cu piper in situati de genul. Ca sa fie autoaparare, trebuie sa primesti intai pumnii??? Mi se pare total aiurea. Sunt greseli peste tot in justitie, in proceduri, in tot.
Da, stiu, el trebuie sa dovedeasca ca urma sa fie atacat..dar in situatia in care doar el stia ca o sa fie atacat, cum poate dovedii?
Adica, cand cineva se indreapta spre tine, incruntat fiind si cu gandul sa te atace, adica, citesti clar pe chipul unora, mai ales daca stii ca au ceva cu tine in urma unor ..sa zicem conflicte din trecut..atunci stii ca te va ataca..un om care se repede asupra ta incruntat , rosu de furie, nu cred ca vine sa-ti intinda mana sau sa te invite la o prajitura.
Deci in cazul acestui domn care probabil stia sigur ca v-a primi o mama de bataie si a actionat preventiv cu spray-ul..cum poate sa dovedeasca??
Cred eu ca aici , intra mai degraba acele reclamatii ale vecinilor care au inspirat indirect la actiune spray, ei s-au simtit oarecum "atacati" desi..hmm..oricum..complicata situatie zic eu.
Chestia cu autoapararea are gauri, mari gauri..am inteles ca trebuie sa te lasi atacat, sa dovedesti ca ai fost atacat, poate sa lasi sa ti se rupa o oama, un picior, sa ti se scoata un ochi, ca sa ai motivul pentru care ai folosit jeturi de spray cu piper, care sa fim sinceri, nu vatameaza deloc grav, ci doar provoaca o iritare temporara. In fine..in cazul de legitima aparare suntem destul de dezavantajati noi, astia care ne autoaparam.in general , Justitia le ofera mai multe avantaje celor care comit fapte, decat victimelor.
Unei victime ii e mai greu de dovedit ca a fost agresata, si mai usor de dovedit ca agresorul nu a facut acea fapta din lipsa de probe..desi sunt probe, tot timpul exista : "Ne pare rau, nu sunt destule probe"..eeeh ROMANIA DRAGA!!!

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Sprei ``paralizant`` cu piper... kuykpopyk kuykpopyk spreiul cu piper,asa zis paralizant il pot purta cu mine peste tot?? de ex. pot sal pot in buzunar pentru autoaparare?? cand il pot folosi pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Un vecin m-a reclamat pentru tulburarea linistii si ordinii publice si am fost citat la politie aleeee aleeee Buna ziua,am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la politie sa dau o declaratie cred, intr-un caz de contraventie,mai exact un vecin ma reclamat ca am ... (vezi toată discuția)