avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot

Am urmatoarea problema: sotul este decedat, din casatoria anterioara are o fata, din casatoria actuala inca o fata. Sotul a mostenit un pamant de la tatal sau (fiind singur la parinti) pe care a construit o casa in timpul casatoriei actuale, dar fara autorizatie de constructie. Dupa deces , la dezbaterea mostenirii s-a impartit intre sotie si cele doua fice pamantul , dar casa nu poate fi impartita intrucat nu apare in acte constructia ei. Notarul a spus ca nu poate sa dezbata si casa, intrucat fiind pe pamantul tatalui decedatului, aceasta ar apartine lui(tatalui decedatului) si nu poate dezbate o mostenire intre doi decedati, iar daca s-ar dezbate aceasta (casa) ar fi mostenita in intregime numai de cele doua fete. Intrebare: este corect ce spune notarul? Sotia nu mosteneste mostenirea sotului decedat?
nu stiu daca am inteles bine, insa....
va trebui sa promovati o actiune in instanta unde sa solicitati sa se constate dobandirea dreptului de proprietate asupra casei de locuit de catre sotul decedat impreuna cu sotia.
sugestie: in functie de anul constructiei incercati sa vedeti puteti intra in legalitate. este interesant pe ce anume se plateste impozit la DGFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)