Am urmatoarea problema: sotul este decedat, din casatoria anterioara are o fata, din casatoria actuala inca o fata. Sotul a mostenit un pamant de la tatal sau (fiind singur la parinti) pe care a construit o casa in timpul casatoriei actuale, dar fara autorizatie de constructie. Dupa deces , la dezbaterea mostenirii s-a impartit intre sotie si cele doua fice pamantul , dar casa nu poate fi impartita intrucat nu apare in acte constructia ei. Notarul a spus ca nu poate sa dezbata si casa, intrucat fiind pe pamantul tatalui decedatului, aceasta ar apartine lui(tatalui decedatului) si nu poate dezbate o mostenire intre doi decedati, iar daca s-ar dezbate aceasta (casa) ar fi mostenita in intregime numai de cele doua fete. Intrebare: este corect ce spune notarul? Sotia nu mosteneste mostenirea sotului decedat?
nu stiu daca am inteles bine, insa....
va trebui sa promovati o actiune in instanta unde sa solicitati sa se constate dobandirea dreptului de proprietate asupra casei de locuit de catre sotul decedat impreuna cu sotia.
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)