avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident munca sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident munca sau nu?

buna ziua,
daca un salariat a decedat pe drumul de la locul de munca pana la poarta de iesire din societate (comotie cerebrala), poate fi incadrat si poate primi drepturile materiale pentru accident de munca?
Cel mai recent răspuns: smmt , utilizator 08:17, 17 Mai 2010
se incadreaza foarte bine in categoria accidentelor de munca. Trebuie sesizat ITM.
Evenimentul descirs se incadreaza ca si accident de munca si familia decedatului beneficiaza de drepturile materiale aferente
Buna ziua,
Doarece decesul s-a produs in incinta unitatii, in timpul deplasarii lucratorului de la locul de munca - pe traseu - se inscrie in acc. de munca de traseu.
Fiind un deces, se anunta imediat ITM, care va trimite un inspector sa cerceteze incidentul, va intocmi un dosar in care se va decide daca e acc. de munca si toate consecintele lui - vinovati, sanctiuni, drepturi, obligatii.
Dumnezeu sa-l ierte si sa aiba grija de familia lui!
va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca mortal nadia_odagiu nadia_odagiu nu se cunoaste a cui a fost culpa, expertiza judecatoeasca va veni abia peste 2 luni.Ce poate face familia?Care este suma pe care ar trebui sa o pretinda ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu-obligatiile angajatorului/drepturile angajatului andreeabib andreeabib In luna ianuarie,in timp ce ma indreptam catre locul de munca,am alunecat si am cazut pe gheata,rupandu-mi mana( mai exact cotul),fiind operata.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Accident de munca oji62 oji62 in timpul programului angajatul face infarct miocardic.intrebari: 1 este accident de munca? 2 poate solicita despagubiri angajatorului? cu multumiri (vezi toată discuția)