avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum inchid o s.c.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum inchid o s.c.

care ar fi cea mai avantajoasa solutie pentru a anchide o firma ?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 09:42, 17 Mai 2010
depinde ce intelegeti prin avantajos :
1. daca este o firma curata , atunci mergeti pe dizolvare si lichidare in baza deciziei aociatului unic sau a hotararii adunarii generale ( pt s.c. cu mai multi asociati) in baza art 227 si 235 din Legea 31/1990
2. expuneti-ne situatia concreta si poate reusim sa va dam un raspuns care sa se plieze mai bine pe situatia de fapt
da este o firma curata la care sunt asociat unic (firma de constructii)dar nu am mai reusit sa obtinem lucrari si practic a devenit ca si inexistenta .Vreau sa o anchid dar am anteles ca trebuie sa mai platesc ceva pentru asta an jur de 300-500ron si ma gandeam cum ar fi mai bine si cu costuri minime.Multumesc pentru timpul acordat
pentru costurile cele mai reduse si durata relativ scurta de solutionare puteti opta pentru dizolvare si lichidare simultana conf. art. 235 L31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare si lichidare Petre Enache Petre Enache Buna ziua, stimati colegi consultanti:...cum sa fie o decizie a asociatului unic care doreste sa dizolve si sa lichideze un SRL fara activitate, fara activ si ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate fara intrunirea cvorumului cerut de lege urgent!!! cover grup cover grup Buna ziua, Eu am urmatoarea problema: vreau sa dizolv un SRL conform art 235 din L 31/1990 (dizolvare si lichidare simultana, fara lichidator), insa ... (vezi toată discuția)