avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

vreau sa demisionez astfel incat sefu sa nu se poata opune si sa primesc salariul
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:32, 17 Mai 2010
Buna ziua !
Nimeni nu va poate obliga la munca fortata. Va depuneti demisia si in cel mai rau caz trebuie sa respectati prevederile legale privind preavizul si eventual predarea- primirea functiei( daca este cazul).
Cu stima !
Buna ziua !
Demisia este un act unilateral asa ca nu are de ce sa se opuna nimeni si nimic , cu conditia respectarii termenului de preaviz . In acest caz veti primi si drepturile salariale . Faceti cerere scrisa pe care o inregistrati la patron prin care solicitati demisia . (o copie a cererii purtand nr. de inregistrare o luati dvs. ) sau trimiteti cererea prin posta cu confirmare de primire ....
Numai bine !
ART. 79 din Codul Muncii
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Angajatorul nu are cum sa se opuna.
Dvs formmulati demisia cu termenii "va aduc la cunostinta demisia mea incepand cu data de ...."
Nu solicitati aprobare, sa fie de acord, etc.
Il informati doar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea locului de munca SALVIA SALVIA Ce trebuie sa faca un angajat ca sa-i fie inregistrata cererea de demisie? Cunosc o situatie in care patronii au rupt aceasta cerere si totusi persoana nu vrea ... (vezi toată discuția)
Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz amelieandrea amelieandrea Este posibil sa imi dau demisia la zi in circumstantele in care angajatorul nu ofera salariul la data prevazuta in contract?? (vezi toată discuția)