avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea mostenirii

va multumesc mult ptr raspunsuri si vreau sa fiu mai explicit.
dupa ce va avea loc iesirea din indiviziune a mea si a copiilor ei pot sa vanda partea lor(e de inteles) dar vreau sa stiu daca ma pot obliga sa vand si eu partea mea avand in vedere ca pe teren se afla si o casa pe care o vom imparti.
va multumesc.succes.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:59, 17 Mai 2010
Daca va avea loc iesirea din indiviziune, daca imobilul teren si constructie se poate imparti, formandu-se doua loturi functionale, atunci nu se vinde nici o parte...

Daca nu se pot forma doua loturi functionale, fie o parte va cere atribuirea intregului imobil in natura cu obligarea sa la plata unei sulte celeilalte parti fie...invers...in consecinta, nimeni nu vinde nimic.:)

Sper ca am inteles intrebarea dvs., in caz contrar, puteti reveni cu completari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: ... BUSINESS ABSOLUT CONSULTING SRL BUSINESS ABSOLUT CONSULTING SRL Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: eu cu sotul locuim intr-o casa dobandita prin intermediul prestarii intretinerii bunicii ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)