avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent intoarcere la munca dupa postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent intoarcere la munca dupa postnatal

Buna ziua! As vrea sa stiu daca se mai acorda acel stimulent de 100 ron/luna, in cazul in care mama se intoarce la munca imediat dupa postnatal. Daca raspunsul este afirmativ, ce documente sunt necesare si unde trebuie depuse acestea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: VerTrad1 , utilizator 08:51, 18 Mai 2010
Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului (au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit) si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 100 lei.

Acte necesare:
- cerere;
- actul de identitate al solicitantului (copie si original);
- certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original);
- certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
- adeverinta tip eliberata de angajator din care sa rezulte ca persoana indreptatita (a beneficiat de concediu de maternitate (pre si postnatal), a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului, realizeaza venituri in prezent, cu precizarea datei de reluare a activităţii;
-dosar cu sina.

La art.9 si 10 din OUG 148/2005 aflam ca:
- Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

- Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c).

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda stimulentul de insertie? eu1983 eu1983 Situatia este urmatoarea : sotia nu beneficiaza de concediu de crestere copil iar sotul nu doreste sa intre in CCC , sotul poate primi stimulent de insertie , ... (vezi toată discuția)
Data sistarii platii indemnizatiei cc manuelacarmen manuelacarmen Buna ziua Data de la care curg cei 2 ani pentru plata indemnizatiei pentru cc este data de la care se acorda dreptul sau data de la care s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Când pot sa îmi dau demisia? Roxana1183 Roxana1183 Buna dimineata, eu sunt angajata la firma soțului după ce nasc cum se procedează? Ce trebuie sa depun la firma? Si când îmi pot da demisia? După ce nasc, ... (vezi toată discuția)