avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Taxa timbru Judecatorie- Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Taxa timbru Judecatorie- Faliment



Buna ziua,

In calitate de administrator al unui Srl maine voi depune la tribunal o cerere de deschidere a procedurii simplificate de insolventa conf legii 85/2006 si vreau sa va intreb:
- pot platii taxa judiciara in valoare de 120 ron si direct la casieria judecatoriei sau trebuie sa merg obligatoriu la finante in raza caruia am sediul social?
-timbrele le gasesc numai la Posta sau si la Judecatorie, iar daca nu gasesc valoare de 0,30 pot lua mai mari?
- si un sfat firma are datorii la stat si la o banca acesta din urma a cerut incuvintarea executarii silite deja cum ar fii mai bine sa atasez la cerere actele cerute la art 28 al 1 sau nu sa procedez conf al 2 al aceluiasi articol

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:32, 17 Mai 2010
taxa de timbru se plateste la conciliul local.
timbrele judiciare, la posta.
procedati cf art. 28 al. 1
Daca nu aveti toate actele de la art.28 depuneti ceea ce aveti si puteti sa depuneti si dovada ca s-a cerut incuviintarea executarii silite
Buna seara .
Timbrele le puteti lua 2 de cate 0,15 lei . Le veti gasi asa la Posta .
Alineatul 2 se refera la cazul cand nu aveti toate actele mentionate la art.28 alin.1 si le depuneti in 5 zile de la depunerea cererii de insolventa,este o facilitate .
Dar atentie,daca mentionati alin.2 si nu respectati termenul,decadeti din dreptul de a propune un plan de reorganizare .
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita - taxa timbru etta etta Am o nelamurire referitoare la taxele de timbru pe care trebuie sa le achitam pentru punerea in executare a titlurilor executorii. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum ar fi corect ??? julien_slbz julien_slbz Pt somatia de plata se achita taxa de 39 lei...asta e clar... Dar pt timbrul judiciar ?? se aplica art. 3 alin 1 sau art. 3 alin 2 din OG 32/95 ? Intreb ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hotarare definitiva amuri amuri Buna seara! Am o hotarare definitiva si vreau sa o investesc cu titlu executoriu. Doresc sa stiu daca este obligatoriu sau nu ca aceasta hotarare ... (vezi toată discuția)