avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj?

buna ziua,
tinand cont ca am fost concediat de la locul de munca in baza art 65 din Codul Muncii, si in timpul liber ma ocup si de asigurari, ele nefiind un venit constant, am dreptul la indemnizatie de somaj?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
kodrutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: kodrutz , utilizator 00:00, 18 Mai 2010
Legea nu se refera la venituri constante ci la venituri in general care nu trebuie sa fie mai mari decat indicatorul social de referinta si care se dovedesc cu adeverinta fiscala.
din cate am citit, indicatorul asta e cam 500 lei...asta inseamna ca daca am venituri mai mici de 500 am dreptul si daca depasesc nu am dreptul?e prima data cand ma confrunt cu asa ceva...
Da, asa este, nu trebuie sa aveti venit mai mare de 500 lei pe luna.
va multumesc frumos pt promptitudine si raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj edusa edusa daca sunt in somaj pot sa ma angajez cu norma de 2 ore4 si un salariu brut 180ron (vezi toată discuția)
Am cumulat indemnizatia de somaj cu alte venituri si acum mi se solicita sa o restitui shsskype shsskype Ma numesc Mihaela si as dori sa ma lamuresc cu urmatoarele: In luna septembrie am aplicat pentru somaj, eu nefiind angajata bineinteles. Mi s-a spus ca totul ... (vezi toată discuția)
Somaj cumulat cu alte venituri suciugeorgeta suciugeorgeta Puteti sa imi spuneti,va rog,daca un salariat indeplineste conditiile pentru a intra in somaj de la locul de munca ,nu poate beneficia deoarece are un ... (vezi toată discuția)