avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE AUTO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE AUTO

Am achizitionat de curand o masina si asigurarea este valabila pana in luna a 12 de acum incolo ,dar eu doresc inmatricularea masinii pe numele meu ...as putea trece si asigurarea pe numele meu sau nu stiu ceva asemanator pentru a scapa de plata unei noi asigurari :D: VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:15, 18 Mai 2010
Nu puteti pastra asigurarea veche si nici nu o puteti transfera.
Insa fostul proprietar poate solicita sa i se restituie suma de bani platita pentru asigurare incepand cu momentul in care se plateste alta asigurare pana in luna a 12 a.
La inmatricularea autoturismului vi se solicita asigurarea pe numele dvs. Trebuie sa faceti o asigurare pe numele dvs, iar fostului proprietar i se restituie cota parte din prima nefolosita in perioada de dupa vanzarea autoturismului
In cazul politei RCA, intr-adevar va trebui ca la inmatricularea pe numele dv. sa faceti o noua polita. Daca e vorba de CASCO, atunci puteti prelua o polita si asiguratorul sa intocmeasca un act aditional prin care sa consemneze ca " incepand cu data de... utilizatorul si platitorul politei este ....., celelalte conditii ramanand neschimbate". Dar asta este si in functie de politica si conditiile firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco instrainare alinaflorentina123 alinaflorentina123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta: - am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare-reparatie autoturism dacmoto dacmoto Buna ziua, Am calitatea de debitor in Somatie de plata. Am fost dat in judecata de firma de reparatii la care am mers cu autoturismul. Am avut CASCO, proces ... (vezi toată discuția)
Casco auto se mentine la schimbarea proprietarului ? raduiulian raduiulian Buna ziua, Tatal meu are un autoturism asigurat CASCO care expira la sfarsitul anului. Pe de alta parte, doreste sa-mi cedeze autoturismul mie prin act de ... (vezi toată discuția)