Am achizitionat de curand o masina si asigurarea este valabila pana in luna a 12 de acum incolo ,dar eu doresc inmatricularea masinii pe numele meu ...as putea trece si asigurarea pe numele meu sau nu stiu ceva asemanator pentru a scapa de plata unei noi asigurari :D: VA MULTUMESC
Nu puteti pastra asigurarea veche si nici nu o puteti transfera.
Insa fostul proprietar poate solicita sa i se restituie suma de bani platita pentru asigurare incepand cu momentul in care se plateste alta asigurare pana in luna a 12 a.
La inmatricularea autoturismului vi se solicita asigurarea pe numele dvs. Trebuie sa faceti o asigurare pe numele dvs, iar fostului proprietar i se restituie cota parte din prima nefolosita in perioada de dupa vanzarea autoturismului
In cazul politei RCA, intr-adevar va trebui ca la inmatricularea pe numele dv. sa faceti o noua polita. Daca e vorba de CASCO, atunci puteti prelua o polita si asiguratorul sa intocmeasca un act aditional prin care sa consemneze ca " incepand cu data de... utilizatorul si platitorul politei este ....., celelalte conditii ramanand neschimbate". Dar asta este si in functie de politica si conditiile firmei.