avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce pot sa fac?

Sunt in CCC de anul trecut.Acum as dori sa ma intorc la servici din cauze financiare.Insa patroana mea ma evita de sase luni desi stie ca as vrea sa-mi reincep activitatea.Dupa plecarea mea a angajat pe cineva, iar acum am auzit ca nu ar vrea sa ma primeasca inapoi.Ce sa fac?as avea castig de cauza daca as da-o in judecata?este foarte costisitor un asemenea proces?

CCC?
Cum adica te evita? Trimiti o scrisoare cu recomandare de primire si termen de discutie.
contractul tau de munca este suspendat....pe perioada suspendarii este interzisa desfacerea CIM asa ca nu are ce face....este obligata sa te primeasca ...daca nu vrea ....ai castig de cauza....si nu costa nimic...decat onorar avocat daca iei avocat....pentru ca litigiile de munca nu se timbreaza....bafta
~ Conținut șters la cerere ~
Multam pentru raspunsuri.M-am gandit si eu sa ii las ceva scris.Ma ganeam sa fac o cerere prin care sa-i aduc la cunostinta ca doresc sa-mi reiau activitatea, si sa o las la locul meu de munca.Asta pentru ca stiu ca o cerere trebuie inregistrata si aprobata sau refuzata.Sa o fac in dublu exemplar?
Am vorbit si cu colegele mele, care au rugat-o insistent sa vorbeasca cu mine, intrucat este nevoie de persoana mea acolo, incep perioadele de concediu si nu o sa se descurce.Din cate am inteles de la ele, a spus cum ca o sa vorbeasca cu mine ca sa ma intorc de la 1 mai.Cu toate acestea nu raspunde la telefon.Am fost de cateva ori si acasa la ea si desi nu mi-a deschis usa, sunt convinsa ca era acasa.
As mai vrea sa-mi spuneti daca stiti, daca am nevoie de dovezi in cazul unui proces?Procesul trebuie inceput cat timp mai am cartea de munca la firma ei,nu?Ca sincer m-am gandit si sa-mi caut altceva de lucru si nu as vrea sa gresesc undva, caci vreau sa-mi fac dreptate.Stiu ca legea e de partea mea.Si in cazul unui proces pot sa-i cer si daune morale?Asta pentru ca eu consider ca daca ar fi raspuns la insistentele mele de acum sase luni, situatia mea ar fi fost total alta.Va rog sa-mi raspundeti si la aceste intrebari, vreau sa am raspuns la toatae intrebarile mele pentru a nu gresi undeva.Va multumesc.

Multam pentru raspunsuri.M-am gandit si eu sa ii las ceva scris.Ma ganeam sa fac o cerere prin care sa-i aduc la cunostinta ca doresc sa-mi reiau activitatea, si sa o las la locul meu de munca.Asta pentru ca stiu ca o cerere trebuie inregistrata si aprobata sau refuzata.Sa o fac in dublu exemplar?
Am vorbit si cu colegele mele, care au rugat-o insistent sa vorbeasca cu mine, intrucat este nevoie de persoana mea acolo, incep perioadele de concediu si nu o sa se descurce.Din cate am inteles de la ele, a spus cum ca o sa vorbeasca cu mine ca sa ma intorc de la 1 mai.Cu toate acestea nu raspunde la telefon.Am fost de cateva ori si acasa la ea si desi nu mi-a deschis usa, sunt convinsa ca era acasa.
As mai vrea sa-mi spuneti daca stiti, daca am nevoie de dovezi in cazul unui proces?Procesul trebuie inceput cat timp mai am cartea de munca la firma ei,nu?Ca sincer m-am gandit si sa-mi caut altceva de lucru si nu as vrea sa gresesc undva, caci vreau sa-mi fac dreptate.Stiu ca legea e de partea mea.Si in cazul unui proces pot sa-i cer si daune morale?Asta pentru ca eu consider ca daca ar fi raspuns la insistentele mele de acum sase luni, situatia mea ar fi fost total alta.Va rog sa-mi raspundeti si la aceste intrebari, vreau sa am raspuns la toatae intrebarile mele pentru a nu gresi undeva.Va multumesc.

Poti cere daune, insa pentru cele morale trebuie sa demonstrezi ca ai fost prejudiciata moral; nu prea vad cum. Pentru cele materiale trebuie sa ai dovezi scrise (de preferinta) ca ai incercat sa revii la serviciu inca de acum 6 luni. Poti cere contravaloarea salariului pe aceasta perioada.
Daca te angajezi in alta parte, ai sanse mai mici la daune. Si mai mici la reangajare in locul vechi.
Scrisorica: da, trebuie neaparat sa pastrezi un exemplar; o trimiti cu confirmare de primire. Spune-i in ea: ca te evita de 6 luni, ca nu mai stii ce sa mai faci, te gandesti la justitie, ca speri ca macar asa sa-ti raspunda daca la usa ori la telefon nu ti-a raspuns de-atata timp, ca ti-a ingreunat foarte mult situatia care ar fi fost alta daca iti dadea un raspuns inca de acum jumatate de an...
Scrie-i cam tot ce ar putea-o incrimina, astfel ca sa te poti folosi de ea in instanta ca proba pertinenta; astfel, daca nu ai probe din cele 6 luni anterioare, macar asta ar putea demonstra si acea perioada. Cumva.
Sper ca am fost clara. Bafta!

Alte discuții în legătură

Intrerupere pensie alimentara AnaxorH AnaxorH Buna ziua, fratele meu a divortat anul trecut la notar, de comun acord la insistentele fostei sotii si au ramas cu custodie comuna. El este in Anglia iar ea in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara perioada de preaviz MPSimona MPSimona Buna ziua, Am o problema delicata. Lucrez intr-o firma de 1 an si cateva luni. In CIM sunt lucrator comercial. Am o sefa (director magazin) cu care nu ma ... (vezi toată discuția)
Concediata fara motiv! ContSters160685 ContSters160685 Lucrez la un salon de infrumusetare care nu mai are profit de ceva luni si incepe se se duca in jos de tot! Locul unde stam este inchiriat. In urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)