Multam pentru raspunsuri.M-am gandit si eu sa ii las ceva scris.Ma ganeam sa fac o cerere prin care sa-i aduc la cunostinta ca doresc sa-mi reiau activitatea, si sa o las la locul meu de munca.Asta pentru ca stiu ca o cerere trebuie inregistrata si aprobata sau refuzata.Sa o fac in dublu exemplar?
Am vorbit si cu colegele mele, care au rugat-o insistent sa vorbeasca cu mine, intrucat este nevoie de persoana mea acolo, incep perioadele de concediu si nu o sa se descurce.Din cate am inteles de la ele, a spus cum ca o sa vorbeasca cu mine ca sa ma intorc de la 1 mai.Cu toate acestea nu raspunde la telefon.Am fost de cateva ori si acasa la ea si desi nu mi-a deschis usa, sunt convinsa ca era acasa.
As mai vrea sa-mi spuneti daca stiti, daca am nevoie de dovezi in cazul unui proces?Procesul trebuie inceput cat timp mai am cartea de munca la firma ei,nu?Ca sincer m-am gandit si sa-mi caut altceva de lucru si nu as vrea sa gresesc undva, caci vreau sa-mi fac dreptate.Stiu ca legea e de partea mea.Si in cazul unui proces pot sa-i cer si daune morale?Asta pentru ca eu consider ca daca ar fi raspuns la insistentele mele de acum sase luni, situatia mea ar fi fost total alta.Va rog sa-mi raspundeti si la aceste intrebari, vreau sa am raspuns la toatae intrebarile mele pentru a nu gresi undeva.Va multumesc.
Poti cere daune, insa pentru cele morale trebuie sa demonstrezi ca ai fost prejudiciata moral; nu prea vad cum. Pentru cele materiale trebuie sa ai dovezi scrise (de preferinta) ca ai incercat sa revii la serviciu inca de acum 6 luni. Poti cere contravaloarea salariului pe aceasta perioada.
Daca te angajezi in alta parte, ai sanse mai mici la daune. Si mai mici la reangajare in locul vechi.
Scrisorica: da, trebuie neaparat sa pastrezi un exemplar; o trimiti cu confirmare de primire. Spune-i in ea: ca te evita de 6 luni, ca nu mai stii ce sa mai faci, te gandesti la justitie, ca speri ca macar asa sa-ti raspunda daca la usa ori la telefon nu ti-a raspuns de-atata timp, ca ti-a ingreunat foarte mult situatia care ar fi fost alta daca iti dadea un raspuns inca de acum jumatate de an...
Scrie-i cam tot ce ar putea-o incrimina, astfel ca sa te poti folosi de ea in instanta ca proba pertinenta; astfel, daca nu ai probe din cele 6 luni anterioare, macar asta ar putea demonstra si acea perioada. Cumva.
Sper ca am fost clara. Bafta!