avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediata fara motiv!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediata fara motiv!

Lucrez la un salon de infrumusetare care nu mai are profit de ceva luni si incepe se se duca in jos de tot! Locul unde stam este inchiriat. In urma cu 2 luni am primit prin posta la adresa sediului (salonul) o scrisoare trimisa de carte proprietar in care o anunta pe sefa mea ca pana la data de 1 august 2010 trebuie sa elibereze spatiul inchiriat.
Dupa aceasta scrisoare am discutat cu sefa si mi-a zis ca nu e cazul sa imi fac probleme nici eu nici colegele mele ( fiind doar 3 angajate).

Acum dupa acele 2 luni care au trecut, am ajuns sa aflu cu o saptamana si putin in urma , ca salonul se va inhide in august pentru renovare.
Coincidenta face ca data inchiderii pt renovare este exact aceiasi cu cea a evacuarii primita in scriosare. iar azi 29 .07.2010 ne-a zis sa ii predam si cheile care le detinem. sub pretextul ca vor avea nevoie cei din echipa de renovare sa intre in salon sa lucreze

Si sa nu omit ca salariile nu ni le-a mai dat la timp si pe bucati iar acum ajunse la capat de drum ne da cica concediu pe perioada renovarii dar fara sa se achite de salarii.

CE MA SFATUITI SA FAC? SUNT FOARTE DEZAMAGITA SI SUPARATA SI NU AS VREA SA FIU LUATA PRIN SURPRINDERE DACA CUMVA NU VOI MAI AVEA UNDE SA MA INTORC LA MUNCA!
Cel mai recent răspuns: m1ha1g , utilizator 10:20, 30 Iulie 2010
cautati-va de lucru in alta parte, mai mult decat atat, daca angajatorul nu-si respecta obligatiile asumate prin contract (la dvs este plata salariului) puteti sa va dati demisia fara preaviz....mai este si cazul in care CIM poate sa inceteze prin acordul partilor....daca nu primiti drepturile salariale adresati-va ITM....si daca va va da afara...trebuie sa existe un motiv si va trebui sa va anunte ....per ansamblu este o situatie economica dezastruoasa, patroana dvs nefiind singura afectata de contextul nefavorabil in care ne aflam....si nu cred ca v-ar conveni sa nu inchida ....dvs sa munciti....si nici bani sa nu primiti...chestia cu renovatul este doar de fatada...daca nu are bani de salarii...nu cred ca-i arde de renovat!Bafta!
Depuneti o sesizare la ITM si prin care le solicitati sa va comunice si daca angajatorul a depus actele de incetare a raportului de munca. In caz afirmativ, sa va elibereze o copie de pe decizia de incetare.
Profitati de perioada de concediu si cautati alt loc de munca. Daca gasiti o sa va hotarati ce alegeti : noul loc de munca care este sigur sau vechiul loc de munca unde intoarcerea dvs. este incerta. Deocamdata nu se poate spune ca ati fost concediata, trebuie sa existe un act material (adica sa fi fost instiintata in scris) pentru desfacerea contractului dvs. de munca. Normal ar fi ca patroana dvs. sa va spuna direct ce intentioneaza cu activitatea centrului de infrumusetare pentru a va lua masurile de prevedere ce se impun. Dar probabail ca ea ascunde alte interese care o privesc personal si de care depinde viitorul afacerii ei. Precis vrea si ea ca activitatea centrului sa continue dar mai sunt si lucruri pe care nu le poate evita si care depind de priceperea ei in aceasta activitate. Succes!
în condițiile astea cui i-ar prii concediul ?
așa cum au sugerat domnii consilieri mergeți la ITM și spuneți-le problema, depuneți o sesizare urmând ca ei să acționeze. Probabil când veți afla dvs ce au făcut ei și ce au rezolvat veți fi de mult plecată la altă firmă ... (la mine așa s-a întâmplat - în decurs de 30 de zile am primit răspunsul)

și în concediu, de ce nu, vă puteți căuta de muncă, sau, poate vă trimite șefa în șomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foc la locul de munca DianaElena05 DianaElena05 Buna ziua. De pe data de 5.08.2015 pana azi, am lucrat la un salon de infrumusetare, pe post de cosmeticiana. Pe langa faptul ca pe fruntea patroanei scrie ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie lilu2014 lilu2014 Am urmatoarea problema. Am lucrat la un magazin si la un salon de infrumusetare (acelasi angajator) pana in dec 2013, cand am fost data afara verbal. La salon ... (vezi toată discuția)
Cand se face lichidarea de la incheiere contractului de munca ? @lecsandra @lecsandra de 7 luni am lucrat intr-un salon de infrumusetare pe postul de manichiurista-pedichiurista ....am anuntat-o pe sefa cu aproape o luna inainte ca vreau sa ... (vezi toată discuția)