Stimati Domni
Am o firma mica care are ca obiect de activitate comertul cu ridicata. Relatia mea cu furnizorul X la inceput a fost una bazata pe incredere in conditiile in care mi-a oferit marfa cu termene de plata foarte mari pentru a dezvolta o zona unde a existat un interes comun. Dupa aprox un an de la debutul colaborarii am fost sesizat de contabila ca exista anumite neregul in stocuri la unele articole, desi exista faptic, dpdv scriptic stocul era zero. Am facut greseala de a nu avea incredere in contabila si am concediat-o desi vina imi apartinea pt ca nu faceam receptia marfii. La un momentdat mi-am cumparat un program de contabilitate, si mi-am tinut singur o evidenta primara a gestiunii. Nu a durat f mult si am constatat singur diferente intre marfa receptionata si facturi. Marfa o ridicam pe baza de aviz de expeditie urmand ca la sf lunii sau la urmatoare intalnire sa mi se transmita cate 3-4 facturi pe care le semnam pe loc. Avizul de expeditie era completat doar dpdv cantitativ astfel incat sa nu am probleme la transport nefiid specificat punctual fiecare produs in parte. La ultima intalnire mi s-au dat 6 facturi pe care le-am semnat toate 6 fiind conforme cu marfa livrata. La un moment dat am fost nevoit sa renunt la transportul efectuat de mine si sa apelez la curierat. Odata cu ultima livrare mi s-au retransmis aceleasi 6 facturi care nu mai corespundeau dpdv cantitativ si valoric cu cele semnate de mine. Atunci cand am solicitat o fisa de client... am fost dus cu vorba.
Bineninteles ca imediat am facut un inventar. Iar diferenta de marfa scriptic/faptic acum totalizeaza undeva la 40.000 Ron. Chiar sa vreau nu pot plati o diferenta atat de mare de marfa. Nu este singurul meu furnizor si culmea e ca la toti ceilalti stocurile si soldurile "bat". Va rog sa ma invatati ce e de facut. Va multumesc anticipat!
trebuia sa va luati un contabil in care sa puteti avea incedere ... este omul de baza in firma.
mai aveti toate avizele de expeditie?? sa le comparati cu facturile emise sa vedeti exact unde este diferenta?? nu stiu cine se va apuca sa "sape" in urma atata vreme.
eu am facturile dar lipseste marfa. ba mai mult. facturi semnate de mine in prezenta furnizorului au ajuns refacute prin posta cu diferente considerabile de pret. facturi pentru care mi se pretind bani.
Initial ati spus : "desi exista faptic, dpdv scriptic stocul era zero."- de aceea am rugat sa repetati care e situatia ...
Puteti face o adresa de refuz a facturilor care nu corespund dpdv al pretului si cantitatilor -intr-o prima faza si vedeti ce se intimpla
Poate e o eroare de facturare la dinsii si nu rea intentie
In acea adresa rugati sa se emita facturi de stornare pentru diferente si ar fi bine sa identificati dvs care anume produse nu corespund
Reglare stocuri
alinbobo
buna ziua , treaba sta in felul urmator,
am vandut marfa in valoare de o suma de bani dar am trecut cumparatorului o suma mai mare pe factura
si de aici ... (vezi toată discuția)