avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglare stocuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglare stocuri

buna ziua , treaba sta in felul urmator,
am vandut marfa in valoare de o suma de bani dar am trecut cumparatorului o suma mai mare pe factura
si de aici evident rezultand stocul faptic mai mare decat cel scriptic ceea ce m-a determinat sa retrag marfa
din depozit pusa in plus pe factura cumparatorului pentru a echilibra stocurile . Acum stocurile sunt
in regula dar pentru a scapa de marfa retrasa trebuie sa o vand la negru , si acum intrebarea : daca repun in
stoc marfa retrasa ce trebuie sa fac din punct de vedere contabil ptr a avea stocuri egale ?
Cel mai recent răspuns: alinbobo , utilizator 21:59, 21 Iunie 2014
Buna seara .
Trebuia sa faceti o factura de rectificare , in rosu-in minus, cu suma trecuta in plus, pentru diferenta de valoare si asa regularizati cifrele .
Marius Bote .
am cazut de comun acord sa facturam cu o suma mai mare si eu am fost nevoit sa retrag marfa , acum vreau ca marfa sa o repun in circuit , un alt artificiu contabil se poate ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

minusuri constatate la inventariere stocuri marfa CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN La 31.12.2009 s-a inventariat stocul de marfa al magazinului si s-a constatat minus. Avand in vedere ca in magazin a vandut doar patroana nu se pot imputa ... (vezi toată discuția)
Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)