Buna seara.
Pentru a nu fi nevoita sa sterg acest topic , va rog sa aduceti completari la ceea ce ati scris. Nu se intelege ceea ce doriti sa aflati din ceea ce ati postat.
Buna seara,situatia este urmatoarea:in decursul a 4 ani am ajuns la un stoc scriptic de 460 000 lei noi in conditiile in care stocul faptic este aproximativ de 60 000 lei noi,mentionez ca,contabilul imi mai spune ca am si un tva de recuperat de 50 000 lei noi,mai spun ca este un magazin alimentar de 80 mp.Intrebarea este daca este posibil sa am atat tva de recuperat si cum pot reduce stocul intr un timp foarte scurt.
Stocul scriptic este mare daca :
1. vanzarile nu sunt evidentiate corect
2. descarcarea de gestiune nu este facuta corect
3. nu s-a tinut cont , pentru o cantitate redusa ce-i drept , de eventuale pierderi prin perisabilitati sau marfa deteriorata
4. achizitiile nu sunt inregistrate corect .
5. cate "putin " din toate cele de mai sus .
TVA de recuperat este plauzibil in conditiile pe care le-ati expus ( tva de recuperat provine din tva deductibil mai mare decat tva calculat ).
Puteti face o expertiza extrajudiciara care sa refaca inregistrarile contabile din perioada aratata .
Aceasta diferenta, dupa cum ati mentionat , provine din 4 ani de activitate . Ma intreb cum au fost facute inventarele , cel putin cele anuale, obligatorii , conform legii contabilitatii .
Soldul contului "furnizori " cat este ?
nutujean a scris – la Raspunsuri in comunitate (1 Aprilie, 19:51)
am o firma si stocul scriptic este muuuult mai mare decat cel faptic,mentionez ca de la inceputul anului nu sunt facute actele de contabil,ce artificiu se mai poate face?
Reglare stocuri
alinbobo
buna ziua , treaba sta in felul urmator,
am vandut marfa in valoare de o suma de bani dar am trecut cumparatorului o suma mai mare pe factura
si de aici ... (vezi toată discuția)