avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

Cand intervine termenul de prescriptie in dreptul comun si care sunt situatiile in care se intrerupe acest termen.
Cel mai recent răspuns: ratoiui , utilizator 07:51, 5 Aprilie 2007
pai sa dovedeasca el ca cu acea confirmare a trimis acea somatie.....
si inca o data ai semnat de luat la cunostinta eventual nu de recunoastere debit
Ce legatura are recunoasterea debitului cu obligarea la plata debitului in ceea ce priveste executarea acestuia la plata debitului, care este pe persoana fizica!!!X-(
Hai sa fim seriosi si sa nu mai incurcam omu'!X-(
si atentie sa nu fie o datorie cu scadenta la o data care acum s-ar implini acum de curand......ca atunci chiar...nu e prescrisa
totusi.....Art. 16. - Prescripþia se întrerupe:
a) prin recunoaºterea dreptului a cãrui acþiune se prescrie, fãcutã de cel în folosul cãruia curge prescripþia.
În raporturile dintre organizaþiile socialiste, recunoaºterea nu întrerupe curgerea prescripþiei;
b) prin introducerea unei cereri de chemare în judecatã ori de arbitrare, chiar dacã cererea a fost introdusã la o instanþã judecãtoreascã, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act începãtor de executare.
Prescripþia nu este întreruptã, dacã s-a pronunþat încetarea procesului, dacã cererea de chemare în judecatã sau executare a fost respinsã, anulatã sau dacã s-a perimat, ori dacã cel care a fãcut-o a renunþat la ea.
este vorba de o cerere de chemare in judecata de catre o asociatie de proprietari. In anul 2002 proprietarul unei locuinte a vandut-o. In contractul de vanz-cump. s-a creat un drept de habitatie de un an in favoarea unei alte persoane, adica pana pe data de 01 nov 2003. La data cand persoana a plecat, dupa incetarea habitatiei, se pare ca a lasat datorii la asociatie. in anul 2005 mai 25 asociatia a trimis o somatie de plata catre fostii proprietari cu confirmare de primire. Acestia nu au luat la cunostiinta de aceasta, dar curios este ca apare semnata de primire. Calitatea trecuta pe confirmarea de primire a persoanei care a luat la cunostiinta este "mama". Aceasta "mama" nu mai este de mult. Acum in 2007 febr. asociatia a dat in judecata fostii proprietari pentru recuperarea datoriei ramase in urma habitatie precum si a penalitatilor aferente.
Ce sa fac ? Solicit scoaterea ca parti din proces pe fostii proprietari sau merg pe prescriptie ?
Astept pareri cu motivatie, daca se poate urgent.

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie adriannn adriannn Buna ziua. Termenul de prescriptie de 3 ani poate fi intrerupt doar prin introducerea unei cereri de chemare in judecata, sau este necesar ca cererea sa fie ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Prescriptia adriannn adriannn Buna ziua. Termenul deprescriptie de 3 ani se intrerupe prin introducerea cererii de chemare in judecata, sau este necesar ca instanta se admita ... (vezi toată discuția)