avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie la un imobil scos la vanzare de executor ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie la un imobil scos la vanzare de executor judecatoresc

Vin cu rugamintea la d-voastra de a ma ajuta intr-o problema destul de grava pentru mine si familia mea. Am sa incerc sa va fac o sumara descriere sa intelegeti situatia in speta.Sotul meu a are o societate SRL, si este asociat unic.Acum 2 ani a facut o linie de credit la o banca in valoare de 55.000 ron pentru un an de zile. In acest timp a platit dobanzile la zi conform graficului.Dupa terminarea acestului an nu a mai reusit sa plateasca , datorita blestematei de criza. Banca a reinoit contractul pe inca n an dar cu alte conditii, cu rambursare de credit + dobanda, deja era exagerat de mult, peste puterele sale, mentionez ca acest nou contract a fost finantat de fondul de garantare. Acum vine gravitatea situatiei, salariatii bancii au inceput prin somatii, telefonice, personale, acasa, pe strada, in piata, oriunde te intalneai cu ei,nu conta ca e in timpul servicuilui sau in zi de duminica, ne opreau si nu conteneau cu tot felul de amenintari, si pe mine si pe sotul meu. La un moment dat sotul i-a spus directorului ca daca mai continua cu aceasta atitudine, v-a apela la protectia consumatorului, ca nu e normal ca asa ceva tine de politica bancii. Atunci a spus..."Ai sa plangi cu lacrimi de sange, pentru aceste vorbe"...si s-a pus pe "fapte mari" acest directoras. A apelat la blocarea conturilor, societatii si personale ale sotului, mai rau a mers la casa de la tara pe care o avem(in lipsa noastra),au intrat in curte, au facut poze si acum se pune la licitatie. Am uitat sa mentionez ca sotul a semnat un bilet la ordin, ramanand la banca. Azi am primit Publicatie de vanzare imobiliara, si pe ultiml rand zice asa..."...toti cei care pretind vre-un drept asupra imobilului scos la vanzare vor instiinta in scris executorul judecatoresc despre acestea..." Toate acestea fiind zise, va rog sa ma lamuriti, daca pot sa fac o contestatie, sa imi cer dreptul la aceasta vanzare, eu nu am semnat nimic, aceasta casa este si a mea, cu ce drept imi vand partea mea? Ce pot sa fac? Va rog din suflet sa intelegeti gravitatea situatiei, ma lasa in drum cu tot cu copil?...Daca sotul face, eu le trag? Offf....nici nu stiu cum a-si putea sa fac sa salvez situatia. Va rog sa ma ajutati cu o parere macar, sau o litera de lege care sa salveze situatia in care ma aflu!!! Va multumesc anticipat!! Va rog sa ma iertati pentru greselile strecurate, dar plang in continuu, nici nu stiu la cine sa apelez!!!
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
seffa, utilizator
Cel mai recent răspuns: seffa , utilizator 10:49, 18 Mai 2010
Da, puteti face contestatie la executare pe acest motiv, insa banca va cere si partajarea bunurilor comune in vederea recuperarii creantei. In cazul in care nu platiti, cu aceasta contestatie mai castigati ceva timp, insa si in instanta procedurile sunt costisitoare.
E bine ca se mai castiga timp. Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vas55 vas55 Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei. In acelasi an creditori ai ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate anula o licitatie adi123ada adi123ada Am participat la o licitatie imobiliara .Am depus cu suficient timp (zile) garantia de 10% , m-am prezentat cu o ora inainte de ora inceperii , am completat ... (vezi toată discuția)