avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Buna seara!In anul 2007 iunie 14,am cumparat un teren de la bunicul meu. cu contract de vanzare cumparare autentic fara nici un fel de clauza.In 1995 bunica mea ,sotia dansului a decedat ,ei fiind casatoriti 43 ani,iar succesiunea nu a fost facuta intre mostenitori(3 copii).Pe acest teren am construit o locuinta pe care o am ipoteca la banca.Acum bunicul meu impreuna cu unul dintre copii vor sa strice actele .Va intreb daca dupa atata timp de cand s-a facut actul de vanzare cumparare,poate sa imi strice contractul?
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 09:35, 18 Mai 2010
Daca ati facut actele in 2007, deducem ca terenul era proprietatea exclusiva a bunicului, nu era bun comun din casnicia cu bunica. Pt ca altfel nu avea intabulare, titlu de proprietate, cadastru etc., fara de care nici un notar nu va facea contractul.

In acest caz, nu riscati nimic.
Nu poate sa strice nici un contract.
adutescu a scris:

Daca ati facut actele in 2007, deducem ca terenul era proprietatea exclusiva a bunicului, nu era bun comun din casnicia cu bunica. Pt ca altfel nu avea intabulare, titlu de proprietate, cadastru etc., fara de care nici un notar nu va facea contractul.

In acest caz, nu riscati nimic.
Nu poate sa strice nici un contract.

doar daca insista pe ideea de simulatie a contractului..astfel, unchiul dvs sa deschida actiune de anulare pentru simulatie si bunicul sa vina sa zica, da: nu a primit de la dvs nici un ban
contractul de vanzare cumparare este greu de desfiintat , dar edista 2 situatii daca bunul a fost bun comun al bunicului cu bunica atunci actul poate fi atacat dar ma indoiesc ca notarul nu observa acest lucru cand s-a facut vanzarea-cumpararea; apoi exista problema simulatiei, daca nu exista nici o chitanta cf careia dumneavoastra ati platit o suma de bani pe acel teren bunicul poate spune ca acel contact este simulat si poate fi desfiintat. dar de obicei in contractele de vanzare cumparare exista un articol care prevede, " s-a achitat in fata notarului suma de...", verificati contractul impreuna cu un avocat pentru a fi mai sigur si sa aveti si documentele care atesta istoricul terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gaby@ gaby@ Buna ziua! As avea si eu o intrebare: unchiul meu este casatorit de 16 ani si are un baietel de 15 ani. Acum, nu se mai intelege cu sotia lui si aceasta vrea ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune? irbo irbo buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate. este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)