avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retragerea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retragerea demisiei

Am venit din CIC,iar angajatorul mi-a zis ca postul meu nu mai e valabil,deoarece am stat patru ani acasa. Mi-a cerut sa-mi iau CFS,iar eu am refuzat.Apoi mi-a zis ca ma detaseaza in toate orasele din tara,pana demisionez.Eu mi-am depus demisia azi,culichidare la zi. Se poate sa o retrag ?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:21, 18 Mai 2010
Salariatul nu poate revoca demisia, decât cu acordul expres sau tacit al angajatorului.
Conform art 79 Codul muncii,Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului,
care,printr-o notificare scrisa,comunica angajatorului incetarea CIM
;actul este irevocabil
Ati putea sa retrageti demisia DAR NUMAI daca si angajatorul este de acord cu retragerea.
Dar presupun ca, data fiind pozitia de forta a angajatorului, acesta nu va accepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia se poate retrage? georgerobert georgerobert Daca ai fost \"pus\" sa iti dai demisia si ca un bleg ti-o dai, poti sa ti-o retragi a doua zi? Nu s-a semnat nici un act de incetare a colaborarii, decat ... (vezi toată discuția)
Demisia kanyalaci kanyalaci Buna Ziua Angajatul are dreptul de revoca demisia? Concret: un angajat a dat demisia la 29. noiembrie 2012, a fost inregistrata. Eu, ca angajator am ... (vezi toată discuția)
Demisia este irevocabila? bvr bvr Buna ziua! In cazul in care un slariat isi depune demisia respectand perioada de preaviz prevazuta in CIM, angajatorul poate renunta la perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)