avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna Ziua
Angajatul are dreptul de revoca demisia?
Concret: un angajat a dat demisia la 29. noiembrie 2012, a fost inregistrata. Eu, ca angajator am acceptat, in scris, cu termenul de preaviz, . Contractul ar inceta de la 14. dec. Azi ami primit o scrisoare, ca retrage demisia. Eu nu am acceptat retragerea,.
Are dreptul de a retrage demisia? Eu sunt obligat sa accept retragerea?
Este vorba de un cadru didactic angajat prin Plata cu Ora
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 12 Decembrie 2012
Demisia constituie, conform art. 81 alin.1 Codul muncii, actul unilateral de vointa a salariatului, care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului încetarea contractului individual de munca, dupa împlinirea unui termen de preaviz.

Legislatia muncii nu contine un text care sa acopere posibilitatea revocarii demisiei , fiind manifestarea de vointa a salariatului cu privire la încetarea, din initiativa sa, a contractului individual de munca ; retractarea ei este posibila numai cu acordul expres sau implicit al angajatorului .



Cred ca revocarea se poate face numai cu acordul partilor...
Revocarea demisiei se face cu acordul partilor .. Revocarea poate fi expresa sau tacita ...
kanyalaci

1. Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însă şi tacit.

2. Angajatorul nu este obligat sa-si dea acordul la asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dana manea dana manea Daca mi-am pus demisia mai pot reveni asupra ei? Sunt personal contractual . (vezi toată discuția)
Cit este valabila o demisie? trandafiriancu trandafiriancu O demisie scrisa si inaintata acum vreo trei luni dar nefinalizata, prin incheierea contractului de munca, la expirarea preavizului (din diverse motive), mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am lucrat pentru o firmă privată ca sofer si mi-am ... Ciurri Ciurri Buna ziua! Am lucrat pentru o firmă privată ca sofer si mi-am băgat preaviz de 20 zile lucrătoare,.ma mai pot intoarce la locul de muncă.?Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)