avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia se poate retrage?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia se poate retrage?

Daca ai fost "pus" sa iti dai demisia si ca un bleg ti-o dai, poti sa ti-o retragi a doua zi?
Nu s-a semnat nici un act de incetare a colaborarii, decat demisia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 16 Noiembrie 2010
Conform art 79-1din Codul muncii demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care printr-o notificare scrisa,comunica angajatorului incetarea CIM,dupa implinirea unui termen de preaviz
Demisia este act unilateral irevocabil
avocata mi-a comunicat ca pot sa imi retrag demisia
Puteti sa faceti ce doriti cu demisia numai daca angajatorul dvs. este de acord sa va continuati activitatea. Discutati cu angajatorul.
Salariatul nu poate revoca demisia, decât cu acordul expres sau tacit al angajatorului.
Prin urmare, este nevoie de acordul angajatorului in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea demisiei poe.aly poe.aly Am venit din CIC,iar angajatorul mi-a zis ca postul meu nu mai e valabil,deoarece am stat patru ani acasa. Mi-a cerut sa-mi iau CFS,iar eu am refuzat.Apoi mi-a ... (vezi toată discuția)
Demisia kanyalaci kanyalaci Buna Ziua Angajatul are dreptul de revoca demisia? Concret: un angajat a dat demisia la 29. noiembrie 2012, a fost inregistrata. Eu, ca angajator am ... (vezi toată discuția)
Cit este valabila o demisie? trandafiriancu trandafiriancu O demisie scrisa si inaintata acum vreo trei luni dar nefinalizata, prin incheierea contractului de munca, la expirarea preavizului (din diverse motive), mai ... (vezi toată discuția)