am pierdut un proces ce avea ca obiect pretentii banesti, o decizie a ramasa definitiva si irevocabila a Tribunalului. Ne mai putem indrepta impotriva debitorului printr-o cerere deschisa pe Legea Insolventei? Se poate? Sau opereaza autoritatea de lucru judecat?
pai creanta trebuie sa fie certa lichida si exigibila.....daca o sentinta zice ca nu ai creanta....nu se prea intrunesc cumulativ ....nici separat aceste conditii....:(
Alex mama, a fi jurist nu inseamna a cunoaste texte de legi. Si nici a le citi. Inseamna a sti sa le interpretezi. Asta vrea omul de la noi: interpretari. Ca asa da si el un search sau un telefon si afla textul de lege. X-(
Eu spun ca nu se poate, dar as vrea totusi sa stiu care e motivatia hot irevoc, texte de lege pe care s-a intemeiat actiunea...
In principiu sunt de acord ca nu e exigibila creanta. Da' de exemplu daca s-a respins ca nu ajunsese la scadenta, dupa scadenta se poate introduce (exceptiile sunt rare si stricte).
Alte discuții în legătură
Insolventa
DAIANA_
Potrivit legii, insolventa sau falimentul reprezinta acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor ... (vezi toată discuția)