avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala - permis de conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala - permis de conducere suspendat

vreau sa stiu dupa un accident cu vatamare corporala cn decide cat stau eu pe dreapta ? deci dosarul meu e in curs de desfasurare nu mi-am primit nicio sentinta si eu nu mi-am luat prelungire am 2 luni de cand stau pe dreapta fara sa astept sentinta ca am zis ca atunci cand imi da sentinta sa am deja alea 3 luni state vreau sa stiu stau degeaba acuma ? si inca ceva poate procuroru sa nu imi dea suspendarea permisului a fost accident usor pe trecerea de pietoni iarna pe polei. multumesc :sorry:
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 22:40, 19 Mai 2010
Decizia de suspendare tine de politia rutiera, iar in caz de condamnare permisul poate fi anulat, pe cand in caz de achitare va puteti lua imediat permisul de la politie in baza hotararii definitive si irevocabile, ori a solutiei procurorului de scoatere de sub urmarire penala.
Totul depinde de incadrarea juridica a faptei (numarul de zile de ingrijiri medicale) si de posibilitatile de evitare a accidentului. Exista posibilitatea ca solutia procurorului sa fie NUP
Aveti dreptul sa formulati cerere,la procurorul care supravegheaza instrumentarea cazului ,prin care sa ii solicitati sa vi se emita pe timpul cercetarilor o dovada de circulatie..
Acesta in urma analizarii dosarului si a faptelor dvs,va aprecia prin rezolutie asupra admisibilitatii acestei cereri.
daca e accident usor, si nr de zile de ingrijiri medicale e sub 10, e contraventie daca e pana in 60 poate interveni impacarea. In ambele situatii permisul se suspenda de la 30 la 90 de zile si platiti o amenda.
Daca nr de zile de ingrijiri medicale depaseste 60 atunci permisul se anuleaza si veti primi o pedeapsa de 3 luni - 1 an cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat in accident rutier din spate cu victima usor lovita andrei_cristiani andrei_cristiani Buna seara. Astazi am fost din pacate protagonistul unui accident rutier soldat cu victime usoare(pasager dreapta) masina lovita de mine la un stop/cedeaza ... (vezi toată discuția)
Amenda danmiclovan danmiclovan Buna ziua In urma unui accident mi s-a retinut permisul dar mi s-a dat o dovada pe 2 saptamani pt a conduce. Apoi nu am mai prelungit dovada timp de aprox. ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala + parasirea locului accidentului gigic gigic buna ziua! ma numesc george , am 21 ani , si in luna aprilie am avut parte de un eveniment nefericit pt viata mea. am accidentat pe trecerea de pietoni un ... (vezi toată discuția)