avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se intampla cu inlocuitoarea mea.....in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se intampla cu inlocuitoarea mea.....in cazul reveniri mele la servici?

Am un baietel de 11 luni si sunt in concediul pentru cresterea copilului.As dori sa revin in campul muncii insa va rog sa imi spuneti ce se intampla cu persoana care este in locul meu? Daca eu incep serviciul acea persoana poate beneficia de concediul medical sau concediul de odihna pe luni in care a lucrat? Are 13 luni lucrate . Poate lua somaj? va multumesc anticipat pantru tot...
Cel mai recent răspuns: TANASE SIMONA , utilizator 10:36, 18 Mai 2010
Părerea mea este să rămai in concediu de maternitate pană ce copilul va împlini 2 ani, astfel îi dai posibilitatea colegei tale sa beneficieze de un salariu pană în acel moment.
Dacă te întorci la serviciu, ea nu va benficia de ajutor de șomaj, întrucît ea a fost angajată pe perioadă determinată.Are dreptul la concediu de odihnă, proproețional cu lunile lucrate.
Da .asa as dori si eu ,doar ca sotul a ramas fara servici si ne descurcam doar cu indemnizatia la 4 persoana. nu as vrea sa-i fac nici eu rau ,dar pur si simplu nu mai fac fata ....multumesc
Buna ziua,
avand in vedere ca a lucrat 13 luni, chiar cu cim pe perioada determinata, poate beneficia de indemnizatie de somaj. Este dreptul dvs. sa reveniti la locul de munca( banuiesc ca motivul este reducerea cuantumului indemnizatiei).
Faceti o cerere in acest pt.revenirea la locul de munca.
Sa va traiasca copilasul si sa fie sanatos.
Pe locul ocupat de dv. poate fi angajata alta persona cu CIM pe durata determinata pana la revenirea dv. din CCC. In cazul exemplificat de dv. respectiva persoana se poate inscrie la somaj deoarece indeplineste conditia celor 12 luni stagiu de cotizare iar contractul ii inceteaza de drept. Are dreptul la concediu de odihna sau plata acestuia la incetarea CIM-ului, proportional cu perioada lucrata.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
ContSters42179, utilizator
Pentru a beneficia de somaj are nevoie de 12 luni lucrate.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa expirare contract pe perioada determinata anyana3 anyana3 Buna ziua, Pot beneficia de somaj la expirarea contractului pe perioada determinata de 1 luna in cazul in care acesta nu se poate prelungi ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la un an sau 2 ani lauraoradea lauraoradea buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt angajata pe o perioada determinata (ca si functionar public) si anume pana in decembrie ... (vezi toată discuția)
Sfarsitul concediului pentru cresterea copilului ecaterina23 ecaterina23 buna ziua.la sfarsitul lunii septembrie copilul implineste 2 ani si se termina concediul pentru cresterea copilului.as vrea sa stiu ce am de facut daca nu ... (vezi toată discuția)