avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs impotriva Incheierii de indreptare eroare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs impotriva Incheierii de indreptare eroare materiala. Procedura

Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat fondul) ?
Incheierea este definitiva cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Ma intereseaza procedura efectiva. Se citeaza partile pentru judecarea acestui recurs promovat impotriva Incheierii de indreptare eroare materiala?
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Irina S., utilizator
Ma intereseaza care este procedura corecta !
Vreau sa stiu cum este corect: se citeaza sau nu partile in judecarea recursului impotriva Incheierii prin care a fost indreptata eroarea materiala?
Regula este ...cu citare

Art 85 c.p.c "judecatorul nu poate hotari asupra unei cereri decat dupa citarea sau infatisarea partilor, afara numai daca legea nu dispune altfel."

O sa ziceti: bine, bine, dar tocmai ce ati scris si subliniat chiar "daca legea nu dispune altfel" iar art 281 alin 2 zice ca partile pot fi citate numai daca instanta considera necesar.

Da, dar art 281 alin 2 reglementeaza o exceptie de la regula din art 85.
Iar exceptiile se interpreteaza restrictiv.

Avem vreun articol care sa spuna explicit ca SI in calea de atac promovata impotriva incheirerii pronuntate in baza art 281 ar mai putea judecatorul sa aprecieze daca considera necesara citarea ??

N-avem. :(

Atunci ne intoarcem de unde am plecat ... se aplica regula din art. 85.

Judecatorul a procedat corect, in opinia mea.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
romascanu, moderator
Considerati ca, atat timp cat partile au fost citate ptr. judecarea recursului impotriva Incheierii de indreptare eroare materiala, se poate face o cerere de amanare ptr. angajare aparator sau acest recurs se va judeca in camera de consiliu ?

Va multumesc pentru raspuns, D.na Romascanu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala la iccj ? bukinst bukinst Intr/un litigiu la Legea 10/2001 Directia Judeteana a Finantelor Publice a facut recurs la Decizia Curtii de Apel precum si la Decizia Curtii de Apel de ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o diferenta de taxa de timbru? mihaiabana mihaiabana Va rog sa-mi spuneti cum pot sa recuperez o diferenta de taxa de timbru platita in plus, ceruta in concluziile scrise dar neregasita in sentinta. Va multumesc (vezi toată discuția)