avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri mobile(dupa 17 ani)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri mobile(dupa 17 ani)

Am divortat in anul 1993 dupa 5 ani de casnicie,nu am avut copii.Nu am facut partaj la bunurile aflate in casa la vremea respectiva.L-am rugat pe ex-ul sa vina si sa ia toata mobila existenta. Acesta a refuzat.Mentionez ca mobila o cumparasem la mana a doua si era foarte veche,aceasta fiind si cauza refuzului sau!! Dupa 3 ani am scos mobila din casa si am dat-o de pomana(ce s-a mai putut da).Acum dupa 17 ani ex-ul vrea sa fie despagubit, m-a actionat in instanta,,actiune in constatare".Intrebarea este -daca deschide actiune de partaj cum poate demonstra ce era in casa la vremea respectiva,(nu are nici o chitanta). Omul vrea sa fie despagubit (in bani),ai pot da din mobila existenta in casa cumparata de mine? sau va trebui sa-l despagubesc in bani ?si la ce valoare? Valoarea de atunci sau valoarea de acum? Va multumesc anticipat pt raspunsuri!!
buna ziua .
daca ex-sotul poate dovedi cu inscrisuri ce bunuri existau in patrimoniul sotilor la vremea respectiva, va trebui sa-l despagubiti .
parerea mea este ca n-ar fi trebuit sa vindeti nimic din acele bunuri, fara a fi dezbatut initial partajul .
Nu am vandut nimic,le-am dat degeaba sa scap de ele,eu cumparandu-mi alta mobila.Daca va trebui sa-l despagubesc,la ce valoare se evalueaza? La valoarea de acum sau la valoarea de atunci?Mobila la vremea respectiva avea 25 ani vechime!!! va multumesc.
nu cred ca se va ajunge in situatia de a mai da ceva ex ului..dar cel mai bine e sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele si care sa stie ce are de facut in tfel de situatii..trebuie vazuta speta, dosarul in cauza, cu a tiunea cum e formulata si pe ce se intemeiaza.. eu zic ca ex ul nu are sanse dupa cum ati ridicat dvs problema, dar mai stii.. ??
Stimata D-na,

1.Intr-un proces reclamantul are sarcina probei, deci ex rebuie sa dovedeasca.
2.Actiunea in constatare nu este titlu executoriu deci aceasta va trebui urmata de o alta actiune prin eventual sa fiti obligata a face vreo plata.

Cu stima,
Am inteles.Va multumesc tuturor pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)
Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)