Buna ziua am cumparat un scuter de 49 cm neimatriculat cu contract de vanzare cumparare de mana si l-am vandut la altcineva tot asa care vrea sa-l inscrie in circulatie , daca se constata ca e furat ce riscuri sunt pentru mine ?
daca stiai ca e furat si se dovedeste asta, depinde ce declara hotul si anturajul si convorbirile telefonice desecretizate.. atunci intri la complicitate.. daca nu, trebuie sa dai doar banii inapoi celui ce a cumparat de la tine si tu sa ti iei banii de la hot constituindu te parte civila in procesul penal
Multumesc de raspuns . Pai normal ca nu stiam ca e furat si poate nici nu o fi furat cel care mi-la dat s-a jurat ca nu e furat si mie mi s-a parut un tip mai dubios dar stiti cum e pretu era atractiv si asta e sper sa nu imi para rau . Ma gandeam ca daca ar fi sa fie furat si eu dovedesc ca am fost un cumparator de buna credina cel care la luat de la mine nu isi va putea recupera paguba de la cel care l-am luat eu ?
Si in plus eu am mai bagat bani in el pentru reparati aproape jumate din pretul cu care l-am vandut .
Eu cred ca dvs.vreti sa ne aiuriti.
Atri cumparat un scuter despre care ati aflat ca este furat si cu"buna credinta"l-ati "fraierit" pe altul..
Din nefericire pentru dvs,"scoala" asta de smecherie o sa va aduca niste consecinte juridice,fie penale in raport de probatoriile care vor fi administrate,fie cel caruia i-ati vandut se va indrepta impotriva dvs.in civil pentru recuperarea daunei.
Nu vrea sa aiuresc pe nimeni am cumparat un scuter care imi e teama ca ar fi furat sper sa nu fie asa dar daca e asa vroiam sa stiu ce am de facut, pentru mine ar fi nasol sa ii dau celui carui i l-am vandut banii inapoi si eu sa fiu nevoit ca sa-mi imi. Si eu sa imi recuperez de la cel de unde l-am luat . Treaba e ca a trecut ceva timp de cand l-am luat . Multumesc de raspunsuri