Buna ziua. Tocmai am terminat un curs de inspector resurse umane si in curand voi fi trecuta pe acest post in cadrul unei institutii publice. Intrebarea mea este: sunt obligata sa dau acel examen la ITM pentru operarea in carnetele de munca? Daca da, conform carei legi?
Va multumesc.
Da. Trebuie sa dati acel examen ca sa primiti aprobarea de inscriere in carnete.
Baza legala o constituie Decretul-lege nr. 92/1976 si Ordinul M.M.P.S. nr.136/1976
Am sunat la ITM sa fiu sigura de acest examen. Am aflat ca inspectorii de resurse umane din institutiile publice nu sunt obligate sa dea acest examen atata timp cat acestea nu sunt inregistrate la ITM. Singura legatura dintre institutie si ITM sunt registrele de evidenta electronica a personalului REVISAL.
Am vrut sa stiti si dvs in cazul in care va mai intreaba cineva.
Va multumesc.
Carti de munca
catalina77
Buna ziua. Am si eu o nedumerire si as dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva. Ca institutie publica, am avut obligatia ca pana la 30.11.2010 ... (vezi toată discuția)
Atestare iru
aijin
Buna ziua. Pentru atestarea unei persoane sa completeze cartile de munca este necesar si un curs de inspector RU sau poate da examenul daca firma il ... (vezi toată discuția)