avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO sau intern?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO sau intern?

Buna ziua, am sa simplific pe cit posibil intrebarile mele:
1.In cazul unui detinut roman( 100%) care a fost batut in detentie in alta tara( care a necesitat operatie chirurgicala, necomplicata e adevarat,maxilar rupt caruie i sa pus un implant metalic care va ramine acolo forever).De actionat prin avocat in tara in care sa intimplat, sau direct la CEDO( nu stiu daca nu cumva prin legislatie va trebui sa o fac aici intii plingerea).
2. In cazul in care EU consider pe baza evidentelor pe care le am si sunt indreptatita sa cred ca ,am fost ( nu eu,ci un membru f apropiat al fam) victime ale sistemului juridic de aici,si in urma caruia un om a fost judecat, un juriu a dat un verdict neadevarat in concordanta cu ce sa intimplat, si in consecinta a fost luat in custodie/detentie.Datorita faptului ca:"trebuiesc eliminate toate caile de atac" aici,si necesita un volum de timp foarte mare, carui for pot eu sa reclam ceea ce sa intimplat? Multumesc
Se poate introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie. In speta, find vorba despre Romania.

Curtea nu se comportă ca un judecător de appel vis-à-vis de instanţele judecătoreşti naţionale : ea nu rejudecă cazurile şi nu are competenţa de a anula, modifica sau revizui hotărârile lor.
Ok, pentru problema 2:
Mai intai va trebui ca fiul dvs sa faca plangere pentru violentele
la care a fost supus.
Dupa solutionarea plangerii printr-o hotarare definitiva
puteti face plangere la CEDO.
CEDO nu poate solutiona o cerere decat daca s-a solutionat definitiv
de catre o instanta interna.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
avdrg a scris:

1. Avocat in tara in care s-a intamplat.
2.Ganditi Pozitiv!Daca nedreptatea este evidenta atunci va poate face dreptate si o instanta din Romania.
Epuizati caile de atac din Romania si apoi ganditi-va la CEDO.Curtea Europeana este o instanta de control judiciar.

Cu riscul de a-mi pune atrage comentarii ,vreau sa va spun ca nu suntem rommi,si am sa argumentez motivatia care o am ,daca cineva doreste.Suntem romani, si traim in Irlanda.Aici suntem de foaarte mult timp impreuna cu familia( sot,sotie 3 copii,din care unul are problemel care le-am enumerat) si muncim legal din momentul in care am sosit.Deci ...totul sa intimplat aici.
In incercarea de a gasi un avocat care sa deschida un proces impotriva neglijentei celor de la Inchisoare,nu am intimpinat decit refuzuri pe contextul ca"nu avem un caz"Am argumentat cu ceea ce sa intimplat,dar...e mai greu pentru un "foreigner" sa cheme in instanta o insitutie de stat.
In final,am gasit pe cineva care ,aparent ar face asta, dar au trecut 3 luni de cind tot sun si...asteptam..se studiaza cazul....Din acest motiv am intrat aici si am intrebat ce pot sa fac.Pentru ca nici sa stau cu miinile incrucisate nu pot.
freeelis a scris:

Se poate introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie. In speta, find vorba despre Romania.

Curtea nu se comportă ca un judecător de appel vis-à-vis de instanţele judecătoreşti naţionale : ea nu rejudecă cazurile şi nu are competenţa de a anula, modifica sau revizui hotărârile lor.

Ce mi-ati spus mi-ar putea fi de mare ajutor! Deci, (tinind cont ca ne supunem legislatiei Irlandei), credeti ca as putea cere avocatului acest lucru( si aici ma refer la faptul ca a fost un proces necorect)?Ori, trebuie sa astept apelul.Ar fi o sansa extraordinara sa pot face asta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Cedo si noile reglemetari de urgentare a proceselor SC QCERT SRL SC QCERT SRL Am citit nu demult un topic care mi s-a părut fff interesant, pe care am uitat sa îl salvez și pe care nu am reușit sa îl regăsesc privind faptul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala cedo ovidiut1967 ovidiut1967 Am o intrebare va rog , CEDO judeca doar cazuri indreptate impotriva statului de a carui nationalitate apartine cel care a depus plangerea ? Motivul ptr care ... (vezi toată discuția)